Paikallisuutiset

Uutisten viikko näkyy monipuolisesti Hilla-lehdissä

Uutisten viikkoa vietetään 30.1.–3.2. Viikon tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Vuoden 2023 Uutisten viikon slogan on ”Ymmärrä tulevaisuuttasi”. Nyt pinnalla olevat isot uutisaiheet herättävät huolta ja hämmennystä. Luotettava uutismedia lisää ymmärrystä maailmasta ja sen avulla on turvallista rakentaa omaa ajattelua ja arvomaailmaa.

Koulujen sekä sanoma- ja kaupunkilehtien yhteinen vuosittainen mediakasvatuskampanja, Uutisten viikko, näkyy Hilla Groupin lehdissä monipuolisina sisältöinä:

Maanantaina 30.1. kello 9.30–10.15 koulut on kutsuttu seuraamaan Teams live -lähetystä, jossa tutustutaan sisältöjen tekemiseen niin uutisdeskin kuin kuvaajan näkökulmasta Keski-Pohjanmaalla ja Kainuussa ja käydään juttukeikalla Lapissa.

Koululuokilla on mahdollista seurata lähetystä joko suorana tai tallenteena ja vastata sen jälkeen liven aiheisiin liittyvään uutisvisaan. Linkin striimiin on pyytänyt 119 koululuokkaa, eteläisin Perhosta, pohjoisin Muoniosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kouluille on tarjottu mahdollisuutta tilata viikon ajaksi tunnukset Hilla-lehtien digisisältöön.

Lehdissä kiinnitetäänkin viikon ajan erityistä huomiota siihen, että niistä löytyy lapsia ja nuoria kiinnostavia sisältöjä. Paikallisia juttuja on jaettu julkaistavaksi kaikkiin lehtiin muun muassa Sotkamon liikuntamahdollisuuksista, Kennelliiton kaverikoiratoiminnasta Kalajoella ja Kainuun maakunnallisen nuorisovaltuuston toiminnasta.

Hilla-lehdet toteuttavat yhteistyönä jättigallupin, johon haastatellaan yläkouluikäisiä nuoria koko konsernin alueelta.

Lisäksi suomalaisten sanoma- ja kaupunkilehtien toimialajärjestö Uutismedian liitto on tuottanut monipuolisia tehtäväpaketteja mediakasvatukseen niin päiväkodeissa, peruskoulun eri luokka-asteilla sekä toisella asteella. Tehtävissä pureudutaan muun muassa siihen, miten tekoäly tulee vaikuttamaan mediasisältöihin.

Ilmoita asiavirheestä