Paikallisuutiset

Suomen pohjoisin lentokenttä laajenee:

Ivalon lentoasemalle uutta matkustajatilaa ja tuplasti lisää lentokonepaikkoja

Finavian rakennustyöt Ivalon lentoasemalla ovat hyvässä vauhdissa. Uudet tilat avataan puolen vuoden kuluttua. Finavian lähivuosien investoinnit Lapin matkailun eteen nousevat nyt käynnistyvän kehitysohjelman myötä lähes sataan miljoonaan euroon.

– Käynnistimme huhtikuun lopulla Ivalon lentoaseman matkustajatilojen laajentamisen. Terminaalirakennuksen päädyssä on nyt iso kuoppa, mutta jo ennen vuoden vaihdetta avaamme lentoasemalle yli tuhat neliötä lisää tilaa, sanoo Finavian Lapin alueesta vastaava johtaja Veli-Pekka Pitkänen tyytyväisenä.

Uusi matkatavara-aula

Pitkänen kertoo, että lentokentälle rakennetaan uusi matkatavara-aula odotustiloineen sekä tuplataan lentokoneiden seisontapaikkojen määrä. Neljä uutta konepaikkaa ehdittiin ottaa käyttöön viime syksynä, joten ne nostivat Ivalon lentoaseman liikennöintikapasiteettia tuntuvasti jo menneenä sesonkina.

Ivalon lentoasemalla on nyt kahdeksan konepaikkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

- Uutta tilaa saadaan kaikkiaan 1 200 neliötä, mikä on noin 18 prosentin lisäys terminaalin pinta-alaan. Saapuvien matkustajien käyttöön avataan avara matkatavara-aula uusine laitteistoineen. Uusi aula tuo väljyyttä myös muualle terminaaliin ja parantaa näin asiakaskokemusta koko lentoasemalla, sanoo Pitkänen.

Myös palveluiden kehittämiseen panostetaan. Lentoasemalla avataan uusi myymälä, jonka vetäjäksi on valittu paikallinen yritys Unique Design Finland Oy Ivalosta. Sen uudesta Design Center Shopista voi ostaa sekä lappilaisia matkamuistoja että tunnettuja suomalaisia design-tuotteita kuten Marimekkoa ja Iittalaa.

Suomen kaunein kenttä

Pitkänen on ylpeä Suomen pohjoisimmasta lentokentästä. Eikä suotta, sillä Ivalon lentoasemaa pidetään myös Suomen kauneimpana kenttänä.

– Kenttä on elämys jo itsessään. Poikkeuksellisen hienon kentän ovat huomanneet myös turistit, sillä lentomatkustajien määrä Ivalon lentoasemalla jatkaa kasvua. Tammi-maaliskuussa kansainvälisten tilauslentojen matkustajia oli neljä prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana edellisenä vuonna. Kaikkiaan matkustajamäärät kasvoivat ensimmäisellä neljänneksellä kaksi prosenttia, Pitkänen sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ivalon lentoaseman laajennus on osa Finavian 55 miljoonan euron satsausta Lapin lentoasemiin. Ivalon osuus koko Finavian investointipotista on kymmenen miljoonaa euroa. Terminaalilaajennuksen on suunnitellut oululainen UKI Arkkitehdit Oy. Urakoitsijana toimii JoTa-Rak Oy Kittilästä. Asematasolaajennuksen on suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Finavia.

Ivalon lisäksi tuntuvia laajennuksia tehdään myös Rovaniemen ja Kittilän lentoasemille. Rakennustyöt käynnistyivät kaikilla lentoasemilla keväällä 2018 ja ne saadaan päätökseen vuoden 2019 loppuun mennessä. Suurinvestointi mahdollistaa Lapin matkailun kasvun ja edistää Suomen saavutettavuutta ja kilpailukykyä.

Ilmoita asiavirheestä