Ihmiset

Vuotson Lapin markkinat tulevat jälleen

Eteläisimmässä saamelaiskylässä Vuotsossa järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen jälleen Vuotson Lapin markkinat 10.-11.8.

– Päätettiin laittaa hynttyyt yhteen ja tehdä yhteistyötä kaikkien seurojen kesken ja järjestää markkinat. Jokaiselle paikalliselle seuralle on oma vastuualueensa, sanoo Inga Äärelä Vuotson kyläyhdistyksestä.

Vuotson Lapin markkinoilla esitellään erilaisin työnäytöksin, näyttelyin, konsertein, ohjelmanumeroin ja myyntituottein paikallista kulttuuria, poronhoitoa, saamelaisuutta sekä alueen muuta historiaa. Markkinoilla järjestetään myös suopunginheittokisat. Lapsille on myös omaa ohjelmaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuotso Saamelaisseura vastaa markkinoiden saamelaismusiikkikonsertista.

– Konserttiin on tulossa huippunimiä, mutta emme vielä paljasta keitä, sanoo Vuotson Saamelaisseuran puheenjohtaja Unna Pulska .

Rovaniemiläinen teatteriryhmä Räväsojan Känsäkourat esittävät markkinoilla Harri Mommon käsikirjoittaman ja ohjaaman musikaalisen Tulilintu-teatteriesityksen, joka on kertomus Lintu-Antista. Lauantai-iltana jalalla laitetaan koreasti Volgogradin-bändin tahtiin PoroBaarin tanssilavalla.

– Toivomme kaikenikäisiä ihmisiä mukaan markkinoille ja että kaikki viihtyvät siellä löytäen mielenkiintoista ohjelmaa ja katseltavaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuotson Lapin Markkinat järjestävät Vuotson Kyläyhdistys ry, PoroBaari Vuotso,Vuohču Sámiid Searvi rs ja Vuotson Hurjat ry.

Ilmoita asiavirheestä