Ihmiset

Viikonloppu luontokuville

Inarin kylällä on jo parin kymmenen vuoden ajan kokoonnuttu viikonlopuksi luontokuvien äärelle – eikä siitä poiketa tänäkään vuonna. Marraskuussa 16.-18.11. luonnon ja luontokuvien ystävät saaapuvat Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan nauttiakseen luontokuvaesityksistä ja kuulemaan luonnosta.

Ylä-Lapin luontokeskus Siidan Camera Borealis -luontokuvatapahtuma käynnistyy perjantai-iltana 16.11. Pohjois-Lapin kameraseuran näyttelyn avajaisilla. Avattava näyttely Lähiluonnon helmet – So close, tuo esille hienoja luontokohteita läheltä.

Liikkeellä lähiluonnossa ja syrjäkolkissa

Tapahtuman teeman, Liikkeellä lähiluonnossa ja syrjäkolkissa, avulla halutaakin nostaa keskusteluun lähiluonnon merkitystä. Viikonlopun luonkuvaesityksistä muutamat vievät katsojat kuitenkin myös lähiluontoa pidemmälle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Esiintyjävieraissa nuorempaa sukupolvea edustavat ivalolainen Juha Kauppinen , Suomen luontoa käsittelevillä time lapse -videoillaan tunnetuksi tunnetuksi tullut Riku Karjalainen sekä toimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Kimmo Ohtonen .

Norjasta vieraaksi saadaan Tormod Amudsen ,jonka esitys käsittelee HornØyan lintumaailmaa. Esityskieli on englanti, mutta se simultaanitulkataan suomeksi. Inarin alueen lintuihin tutustutaan Martti Rikkosen esityksessä.

Anna-Liisa Pirhonen on luontokuvaaja ja luonnonmaantieteilijä, joka kuvaa suureksi osaksi muutaman kilometrin säteellä kotoaan. Hänen luontokuviensa kautta päästään todella näkemään miten paljon läheltä voikaan löytyä.

Kirsi MacKenzie on luontokuvaaja ja kielten opettaja, joka inspiroituu arktisista maisemista. Hänen kuvaesityksensä on monipuolinen kattaus lähikuvista maisemiin. Hänen kuvaesityksensä kautta tutkitaan ja kuulaan siitä, miten luontokuvasta tehdään parempi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Luontovalokuvaaja ja -kirjailija Lassi Rautiainen on matkailuyrittäjänä Suomen petokuvauksen ja piilokojukuvauksen pioneeri. Hän tuokin tapahtumaan luontokuvaesityksensä lisäksi kaupallista näkökulmaa eli sitä miten luontokuvauksesta tulee elinkeino.

Ilmoita asiavirheestä