Hyvinvointi

Uusi luonto- ja lintukohdeopas on ilmestynyt

Inarin ja Utsjoen kunnissa eli Inarin Lapissa sekä pohjoisessa Sodankylässä on lukematon määrä hienoja luonto-, maisema- ja kulttuurikohteita. Jokainen niistä on ainutlaatuinen ja olisi oman kertomuksensa arvoinen, uusi Lumottu Inarin Lappi -opas esittelee näistä tärkeimpiä.

"Lumottu Inarin Lappi – Inarin Lapin luonto- ja lintukohdeopas" on nimeä myöten ajanmukaistettuja päivitetty teos Inarin Lapin luonto- ja lintukohdeoppaan kahdesta edellisestä painoksesta. Se on myös upea kuvamatka pohjoiseen luontoon. Oppaassa on mukana myös Inarin Lapissa havaittujen lintujen luettelo. Oppaan houkuttelevat tekstit ovat luonnonystävä Vesa Luhdan käsialaa. Luontokuvaaja Martti Rikkosen taidokas kuvitus tuo oppaaseen aivan uuden ilmeen edeltäjiinsä nähden ja on hankkimisen arvoinen jo pelkästään kuvituksensa ansiosta, vaikka kyse ei valokuvateoksesta olekaan. Oppaan raikkaan ilmeen viimeistelee Hannu Tikkasen kaunis taittotyö.

Tekstien ajanmukaistamisen on mahdollistanut Suomen Luonnonsuojelun Säätiö, joka myönsi Vesa Luhdalle kaksi pientä apurahaa kirjoittamiseen. Oppaan kuvituksen, taiton ja painotyön kustansi Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siida.

Ilmoita asiavirheestä