Paikallisuutiset

Suomen pohjoisin lentokenttä laajenee

Finavian rakennustyöt Ivalon lentoasemalla ovat hyvässä vauhdissa. Uudet tilat avataan puolen vuoden kuluttua. Ennen vuoden vaihdetta lentoasemalla on käytössään yli tuhat neliötä lisää tilaa. Ivalon entokentälle rakennetaan uusi matkatavara-aula odotustiloineen sekä tuplataan lentokoneiden seisontapaikkojen määrä.

– Neljä uutta konepaikkaa ehdittiin ottaa käyttöön viime syksynä, joten ne nostivat Ivalon lentoaseman liikennöintikapasiteettia tuntuvasti jo menneenä sesonkina. Ivalon lentoasemalla on nyt yhteensä kahdeksan konepaikkaa, kertoo Finavian Lapin alueesta vastaava johtaja Veli-Pekka Pitkänen tyytyväisenä

Uutta tilaa saadaan kaikkiaan 1 200 neliötä, mikä on noin 18 prosentin lisäys terminaalin pinta-alaan. Saapuvien matkustajien käyttöön avataan avara matkatavara-aula uusine laitteistoineen. Uusi aula tuo väljyyttä myös muualle terminaaliin ja parantaa näin asiakaskokemusta koko lentoasemalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Design-tuotteita kentältä

Lentoasemalla avataan uusi myymälä, jonka vetäjäksi on valittu paikallinen yritys Unique Design Finland Oy Ivalosta. Sen uudesta Design Center Shopista voi ostaa sekä lappilaisia matkamuistoja että tunnettuja suomalaisia design-tuotteita kuten Marimekkoa ja Iittalaa.

Pitkänen on ylpeä Suomen pohjoisimmasta lentokentästä. Eikä suotta, sillä Ivalon lentoasemaa pidetään myös Suomen kauneimpana kenttänä.

– Kenttä on elämys jo itsessään. Poikkeuksellisen hienon kentän ovat huomanneet myös turistit, sillä lentomatkustajien määrä Ivalon lentoasemalla jatkaa kasvua. Tammi-maaliskuussa kansainvälisten tilauslentojen matkustajia oli neljä prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana edellisenä vuonna. Kaikkiaan matkustajamäärät kasvoivat ensimmäisellä neljänneksellä kaksi prosenttia, Pitkänen sanoo.

Ilmoita asiavirheestä