Hyvinvointi

Suomen Latu kannusta suomalaisia geokätköilyyn

Suomen Latu haluaa kannustaa ihmisiä seikkailemaan Suomen ainutlaatuisessa luonnossa ja nauttimaan kaupungin pienistä kätketyistä aarteista geokätköilyn parissa.

Geokätköily on modenia aarteenetsintää. Se on koronaystävällinen harrastus, jossa etsitään muiden harrastajien kätkemiä pieniä aarteita – geokätköjä. Suomessa geokätköjä on jo yli 80 000 ja uusia kätköjä tulee lähes päivittäin. Geokätköjä löytyy niin metsien siimeksestä kuin kaupunkien humustakin. Usein geokätkö on luotu jonkun paikallisen nähtävyyden tai esimerkiksi upean kaatuneen puun juurelle. Geokätköily onkin siis oiva tapa löytää ympäristöstä uusia mielenkiintoisia paikkoja ja nähtävyyksiä.

Geokätköily on koko perheen harrastus. Kätköt on luokiteltu kokonsa ja vaikeusasteensa mukaan, joten mukavaa yhdessä tekemistä löytyy niin perheen pienemmille kuin vähän jo vanhemmallekin, joka kaipaa enemmän haastetta. Osa kätköistä löytyy lajiin vihkeytyneelle helposti mutta haastavimmat toteukset vaativat enemmän kekseliäisyyttä. Löytämisen riemu on kuitenkin aina yhtä suuri.

Suomen Latu on valtakunnallinen ulkoilujärjestö, jonka tavoitteena on, että kaikki löytävät mielekkään tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta. Suomen Latu on yksi toimijoista, joka aikanaan toi geokätköilyn Suomeen kouluttamalla ohjaajia ja harrastajia sekä järjestämällä tapahtumia. Koronapandemia takia geokätköily on kasvattanut taas suosiotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Geokätköilyn aloittaminen on helppoa. Puhelimeen voi ladata maksuttoman sovelluksen ja kirjautumisen jälkeen, pääsee jo tutustumaan lähistöllä löytyviin kätköihin. Jos oman alueen kätköt on jo löydetty, pienen automatkan päästä voi löytyä uusia mielenkiintoisia paikkoja ja kätköjä tutkittavaksi.

Suomen latu tekee yhteistyötä Land Roverin kanssa. Land Roverin ja Suomen Ladun kanssa yhteistyössä toteutettu kampanja on valtuutetuilla Jaguar Land Rover myymälöissä toukokuun ajan.

– Haluamme tarjota asiakkaille mahdollisuuden myös erilaiseen koeajoon. Halutessasi voit ottaa koeajolle mukaan geokätköilyyn tarkoitetun GPS-laitteen tai asentaa ilmaisen geocaching-sovelluksen puhelimeesi, tuotepäällikkö Pasi Pönkänen kertoo.

–  Haluamme osoittaa, että seikkailua tai elämystä varten ei tarvitse lähteä välttämättä kovin kauas. Uusia mielenkiintoisia paikkoja voi löytyä myös hyvin läheltä.

Ilmoita asiavirheestä