Ihmiset

Santa's Hotel Tunturissa tapahtuu jälleen syksyllä

Kesän aikana ovat erilaiset tapahtumat olleet edelleen varsin vähissä koronaturvallisuuteen liittyvistä syistä. Myös Saariselän Santa's Hotel Tunturissa kesän ajan tapahtumakalenteri ja esiintyjälista ovat näyttäneet kovin tyhjiltä. Ruskan ajalle tilanne näyttää kuitenkin lupaavalta niille, jotka ovat kaivanneet menoa: hotelliravintolaan on taas tulossa erilaisia esiintyjiä ja luvassa on pari isoa tapahtumaa.

Tansseista ja kotimaisesta musiikista innostuneille on varmasti suuri ilonaihe, että hotellin ravintolaan on jälleen syyskuuksi suunnitteilla iso lista esiintyjiä. Esiintyjistä on mainittava muun muassa suuren määrän hittejä tuottanut suomalainen huippuyhtye Yölintu, sekä suosittu ja pitkän uran tehnyt laulaja Eini . Esiintymään ovat saapumassa syyskuussa myös esimerkiksi tangokuningattaret Saija Tuupanen ja Susanna Heikki yhtyeineen, sekä monet iskelmäsuosikit kuten Kake Randelin ja Souvarit-yhtye. Syyskuun kuudennesta päivästä 24:nteen on luvassa esityksiä melkein joka päivä, joten jokaiselle löytynee jotain mieluista. Esiintyjälistan löytää hotellin nettisivuilta, ja listaan tulevat muutokset ovat vielä mahdollisia.

Jänkhällä Jytisee taas elokuussa

Santa's Hotel Tunturi järjestää jälleen yhteistyössä moottoripyöräseura MC Rumakurun kanssa Jänkhällä Jytisee -tapahtuman. Saariselällä torstaista sunnuntaihin 19.–22. elokuuta järjestettävä Jänkhällä Jytisee on Pohjois-Suomen suurin moottoripyörätapahtuma.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perinteiseen tapaan tapahtumaohjelmaan kuuluu monenlaista yhteistä tekemistä. Paraatiajojen merkeissä suunnataan sankoin joukoin moottoripyörien selässä Saariselältä kohti Nellimiä. Jytinärastien parissa pääsee liikkumaan Saariselän alueen kauniissa luonnossa ja suorittamaan erilaisia aktiviteetteja. On myös mahdollisuus päästä katsomaan upeita maisemia lintuperspektiivissä, sillä Jytinöillä on mahdollista lähteä helikopterikierrokselle. Liput kierrokselle tosin pitää lunastaa erikseen.

Jytinöissä vierailevaa väkijoukkoa viihdyttämään saapuu myös monia esiintyjiä. Hurjia moottoripyörästuntteja esittävä Stunt Freaks Team tuo näyttävän show'nsa Saariselälle perjantaina ja lauantaina. Lisäksi luvassa on musiikkiesitystä moneen makuun: supersuosittu laulaja Virve Rosti , iskelmätähti Kake Randelin, legendaarinen metalliyhtye Viikate, pohjoissuomalainen räppäri Lalli , ja sekä perinteistä räppiä että kitaran ja miehen show'ta tarjoava sanataituri Olli PA .

Rautaa rajalle -tapahtuma tuo koolle jenkkiautoharrastajat

Hotellilla vauhti ja moottoreiden jyminä vain jatkuu, kun Jytinöiden jälkeen seuraavana viikonloppuna Saariselän valtaa Rautaa rajalle -tapahtuma. Tapahtuma kokoaa paikalle jenkkiautoharrastajat, ja se järjestetään perjantaista sunnuntaihin 27.–29. päivä elokuuta.

Luvassa on monipuolista yhteisöllistä toimintaa jenkkiautojen ympärillä. Paikalliset ravintolat valmistautuvat tarjoamaan vierailijoille herkullista ruokaa ja juomaa. Lauantaina järjestetään cruising, jossa ajetaan porukalla Saariselältä Ivaloon. Sieltä takaisin tullessa pidetään Poker Run, jossa ajelijat keräävät eri kohteista kortteja, ja parhaan viiden kortin käden saanut voittaa. Tapahtumassa valitaan myös Vuoden Rauta ja yleisöäänestyksellä Komein Kiesi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tapahtumaan kuuluu myös juhlintaa, yhteisiä kokoontumisia ja rentoja illanviettoja. Sekä perjantai- että lauantai-iltoina on bileet, joissa esiintyy rovaniemeläinen pitkän linjan rockyhtye Laskuteline. Hyvä meiniki on taattu!

Ilmoita asiavirheestä