Paikallisuutiset

Matkailijatkin innostuivat

Saariselän Kylätila avattu - kauan odotettu toive toteutui

Saariselän kyläyhdistyksen kylätila Siulassa on käytössä. Vierailijat ja vakiokävijät ovat olleet kaikenikäisiä kyläläisiä, useita ulkopaikkakuntalaisia ja paljon matkailijoita. Erityisesti syysloman aikana Siulassa oli aikamoista vilskettä.

– Kylätilassa kävijät ovat olleet enimmäkseen matkailijoita, joita on kiinnostanut kylä, sen tulevaisuuden näkymät, kirppiskäsityöt, kahvila ja vakituisten asukkaiden arki. Reipas puheensorina on mukavaa kuultavaa erityisesti silloin, kun se liittyy pitkään odotettuun yhteiseen haaveeseen, toteaa Saariselän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leena Merisaari .

Kylätila on käytössä nyt ensin vuoden 2021 loppuun.

– Jatkoajan saaminen saattaa olla mahdollista, mikäli Siulan tilanne sallii ja mikäli kyläläisten omat rahkeet riittävät Kylätilasta huolehtimiseen, Leena Merisaari kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Saariselän Kyläyhdistyksen aktiivit ovat siivonneet, sisustaneet, somistaneet ja tuoneet tilaan omaa ja lainatavaraa tilaan niin paljon, että kaikenikäiset, taaperosta ikäihmiseen pääsevät nyt nauttimaan kyläläisten omasta tilasta kavereidensa, perheittensä, vieraittensa kanssa tai ihan yksin omassa seurassaan.

– Lokakuun aikana on kertynyt runsaasti hyvää kokemusta siitä, miten kyläläiset, vakituiset ja osa-aikaiset asukkaat, kakkoskotilaiset ja matkailijat ovat ottaneet Kylätilan omakseen ja vierailuohjelmaansa. Kylätilassa vieraili lokakuun aikana paitsi kylän omaa väkeä, myös syyslomalaisia ympäri Suomea sekä Saariselällä poikennut saksalaisryhmä, joka osti kirpparitavaraa ja kangaskasseja. Sanoivat olevansa kierrätystä suosivia ja paikallisten käsitöiden ihmettelijöitä. Saariselälle kannattaa poiketa, kun taas ohi ajetaan, saksalaisasiakkaat totesivat melkein yhdestä suusta. Kylän omaa väkeä odotamme runsaasti lisää loppuvuoden aikana, Leena kertoo.

Kyläläisille ohjaaja

Myös kylän vauva- ja taaperoikäiset vanhempansa kanssa ovat käyneet kylässä ahkerasti. Mukavaa seuraa ja leikkivälineitä riittää. Kouluikäisiä varten kyläyhdistys pestasi oman ohjaajan, jonka opastuksessa nuoret pääsevät koulun jälkeen leikkimään, pelailemaan, rauhoittumaan ja halutessa vain oleilemaan.

– Kylätilassa on kaikenikäisten kotoisaa viettää aikaa, tavata tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin. Lehtiä ja kirjoja voi lainata kotiin ja tuoda omia kirjoja vaihtoon. Naapuriapua ja arjen neuvoja voi kysellä ja tarjota, kirppiksellä voi tehdä ostoksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kyläaktiivit ja kyläyhdistys keräävät ja saavat nyt uusia kokemuksia ja palautteita Kylätilan seuraavan vaiheen luomista varten. Tärkein kysymys loppuvuoden suunnitelmissa on: minkälainen Kylätila sopii parhaiten saariselkäläisille ja Saariselällä vieraileville.

Saariselän kyläyhdistyksen hallitus

Leena Merisaari, pj

Karoliina Arén, vpj

Raili Mäkinen, sihteeri

Markku Rytkönen, rahastonhoitaja

Tuula Katajamaa

Tarja Kaukonen

Mila Aalto

Aune Häikiö

Marketta Keskitalo

Liisa Korkeamäki

Ulla Åkerlund

Ilmoita asiavirheestä