Urheilu

Saariselän hiihtokeskuksella puhaltavat uudet tuulet

Saariselän laskettelukauden avajaisia vietetään tulevana viikonloppuna. Lauantaina rinteet korkataan Iisakkipään puolelta.

– Taas on se aika vuodesta, kun laskettelukansa pääsee pitkän odotuksen jälkeen rinteeseen. Viikolle on luvattu pientä lumisadetta, ja viikonloppu päästään viettämään hiuksen alle kymmenen asteen pakkasilla, joten melkoisen hyvältähän tuo avajaisviikonlopun sääennuste näyttää, Fanni Katajamaa Saariselän hiihtokeskukselta iloitsee.

– Kaunispään rinteet eivät valitettavasti ole vielä auki avajaisviikonloppuna vähäisen lumen vuoksi. Lumetus vaatii vähintään sään kylmenemisen alle -5C° asteeseen moneksi päiväksi peräkkäin tai reilun määrän luonnon lunta. Toki valkeaa on nyt alkanut tippumaan taivaalta, ja säätkin ovat pakastumaan päin, joten eiköhän pulkkamäestä päästä nauttimaan viimeistään itsenäisyyspäivänä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kausi käyntiin uudessa ravintolassa

Kesä- ja syyskuukaudet menivät Saariselän hiihtokeskuksella remontoinnin merkeissä. Saariselän rinteiden alta löytyy vastaisuudessa uudistettu rinneravintola.

– Ainakin meidän mielestämme tämä uusi ravintola on hirmuisen paljon hienompi kuin edeltäjänsä. Olemme sisustuksen lisäksi kääntäneet myös koko ravintolan konseptin katolleen. Tavoitteemme on kehittyä rinneravintolana sellaiseen suuntaan, että tänne haluavat tulla sellaisetkin ihmiset syömään, jotka eivät itse ole laskettelemassa. Tarkoitus on siis olla yksi kylän parhaita ravintoloita, Katajamaa kuvailee.

Katajamaan mukaan sekä ruoka- että juomapuolessa keskitytään tulevaisuudessa paikallisuuteen.

– Aiomme ammentaa ruoka- ja juomalistoillemme oppeja, joita meiltä löytyy lappilaisista juuristamme. Laatu ja lappilaisuus tulevat kulkemaan tämän katon alla käsi kädessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Toki perinteinen rinneravintolafiilis tulee myös säilymään täällä vahvasti. Mikäpä muu kruunaisi rinnepäivän, kuin täydellinen hamppariateria?

Hiihtokansaa palvellaan nyt perheen voimin

Saariselän rinnetoiminnot siirtyivät viime keväänä Katajamaan perheen omistukseen.

– Meillä on rinnallamme kylän perinteikkäin ohjelmapalveluyritys Lapin Luontolomat. Tästä me jatkamme yhdessä, ja kehitämme yhteistuumin palveluitamme ja alueen näkyvyyttä.

Perheyritys aikoo tänä talvena keskittyä varsinkin paikallisten palvelemiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Panostamme tänä vuonna vahvasti paikallisiin, ja kotimaan matkailijoihin. Koronatilanne on maailmalla huolestuttava, joten tämä kausi taidetaan viedä maaliin kotimaisten, ja varsinkin paikallisten laskijoiden avustuksella, Katajamaa arvelee.

– Meille tuli tälle kaudelle tarjolle kaksi uutta kausikorttiversiota – ensimmäiseen sisältyy alamäkiharrastusvälineiden vuokraus, joten omia laskettelukamppeita ei tuolla kortilla tarvitse, ja toiseen kuuluu lisäksi lumikenkien, maastosuksien, lumilaudan ja fatbiken vuokraus. Eli tällä jälkimmäisellä kausikortilla pääsee harrastamaan kaikenlaisia aktiviteetteja täällä meidän maastoissamme. Onhan se hienoa, kun Ivalosta lähtee ajelemaan kohti Saariselkää, eikä heti tarvitse edes tietää, että miten sitä meinaa päivänsä viettää. Sen voi sitten päättää vaikka lennossa, Katajaa vinkkaa .

Katajamaa kertoo, että kausikortit ovat erikoistarjouksessa vielä viikon ajan.

– Normaali , sekä nämä uudet kausikortit ovat tarjouksessa 4. joulukuuta asti, joten nyt jos joskus kannattaa toimia. Kausikortit voi hankkia lippuverkkokaupastamme myös osamaksulla.

Ilmoita asiavirheestä