Ihmiset

Ruskaremakoilla vauhtikisat pohjalaisittain Savottakahvilassa

Saariselän Laanilassa on vaskattu kullankaivukauden päättäjäisten kunniaksi jo kolmattakymmentä vuotta. Kaiken kansan kasavaskauskisa pidetään tänäkin vuonna ja Savotan mestaruudesta käydään arvatenkin tiukka mittelö, mutta ykkösohjelmanumerona on luvassa vauhtikisat pohjalaisittain.

– Vauhtikisaan sisältyy pohjalaiseen tapaan muun muassa lapikkaanheittoa, lypsykilpailu ja köydenvetoa, Savottakahvilan emäntä Kaisa Särkelä kertoo pilke silmäkulmassa.

Piha-alueella alkaa jo kello 10 perinteiset pihamarkkinat, joihin jokainen voi maksutta tulla myymään tavaroitaan. Päivän evääksi Kaisa lupaa Inarin kalaa ja poroa.

Yhteislauluiltoja ja ikihauskat kairan kulkijat

Savottakahvilan syksyyn kuuluu tietysti myös yhteislauluiltoja entiseen malliin ja suosittuihin yhteislauluiltoihin on aina vapaa pääsy. Laulajina ja laulattajina tullaan kuulemaan kullankaivaja Ensio Kaustista ja Tomi Valo vie osallistujat kairan poikki Lapin lauluja laulellen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Duo Jaappo laulaa ja laulattaa Jaakko Tepon tuotantoa. Tämä kaksikko yllätti Savottakahvilassa viime jouluna aattoaamun puurolla ja siitä lähti ajatus yhteislauluilloista Jaakko Tepon tahtiin. Pieksämäeltä tulevat musiikki- ja harrastajateatterimiehet ovat olleet mukana myös Kuorosota-tv-ohjelmassa.

Ikihauskat kairan kulkijat Kai Lehtinen ja Heikki Rantanen nähdään Savottakahvilassa kahden musiikkiteatteriesityksen voimin. Se vain elämää on toivottu edellisen kauden esitys elävästä elämästä ja uudempaa tuotantoa oleva Rautaista vaaraa vie yleisön Tapio Rautavaaran jäljille. Molemmista esityksistä on syyskuussa kaksi näytöstä.

Savottakahvila on avoinna päivittäin kello 9–20, ohjelmallisten iltojen aikaan ja muulloinkin tarvittaessa tilauksesta pidempään. Aukioloaika iltojen pimetessä 24.9. alkaen päivittäin kello 9–17 ja lokakuussa kello 11–15 niin kauan kunnes ladut saadaan auki. Liput ja varaukset numerosta 0400 603 609.

Ilmoita asiavirheestä