Paikallisuutiset
Poronliha on terveystuote parhaimmillaan
Poronliha on yksi terveellisimmistä lihoista. Se on ominaisuuksiltaan mureaa ja maukasta.
Lisäksi se sopii myös allergisille. Poro elää vapaana luonnossa syöden kesän aikana monia satoja erilaisia kasveja, mikä takaa lihaan erinomaisen riistan maun. Tuoreen poronlihan sesonkiaika sijoittuu lokakuusta joulukuuhun. Muina aikoina poronlihaa myydään pakasteena.
Paljon proteiinia ja vähän rasvaa
Finelin tilastojen mukaan poron liha sisältää rasvaa reilusti vähemmän kuin perinteisten tuotantoeläinten liha. Sianlihaan verrattuna jopa puolet vähemmän. Suurin osa poronlihan rasvasta muodostuu ihmisille tarpeellisista tyydyttymättömistä öljyhapoista, joiden on todettu alentavan pahanlaatuista kolesterolia.
Poronlihassa on erityisen paljon proteiinia. Proteiinia poronlihassa on lähes 70 prosenttia.
Vitamiineja ja kivennäisaineita
Poronlihassa on enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita kuin perinteisten tuotantoeläinten lihassa. Poronliha sisältää myös runsaasti rautaa, ja sitä suositellaan erityisesti raudanpuutteesta kärsiville. Raudan imeytymistä auttaa myös poron kasvisravinnolle tyypillinen korkea C-vitamiinipitoisuus.