Ihmiset

Poliisit kiertueella Lapissa

Etelä-Pohjanmaan Poliisilaulajat on Suomen ainoa maakunnallinen poliisikuoro. Laulajat, joita on tällä hetkellä kaikkiaan 27, ovat lähes kaikki kotoisin Etelä-Pohjanmaan lakeuksilta. Kuoro on perustettu vuonna 1985 ja sen kotipaikka on Seinäjoen kaupunki. Poliisikuorolaiset ovat jälleen kahden konsertin ja juhlaesiintymisen voimalla Saariselällä.

Etelä-Pohjanmaan Poliisilaulajat on Suomen ainoa maakunnallinen poliisikuoro. Laulajat, joita on tällä hetkellä kaikkiaan 27, ovat lähes kaikki kotoisin Etelä-Pohjanmaan lakeuksilta. Kuoro on perustettu vuonna 1985 ja sen kotipaikka on Seinäjoen kaupunki. Olemassaolonsa aikana kuoro on esiintynyt yli kaksisataa kertaa aina ulkomaita myöten. Pääosa esiintymisistä on kirkkokonsertteja, joskin vähän kevyempääkin ohjelmaa kuoron ohjelmistosta löytyy. Poliisikuorolaiset ovat jälleen kahden konsertin ja juhlaesiintymisen voimalla Saariselällä.

– Pidämme kirkkokonsertin Saariselän Pyhän Paavalin kappelissa tiistaina 3.9. klo 19.00. Siellä esitämme kirkkoon sopivaa uskonnollisaiheista musiikkia. Toinen konserttimme on korkealla Huippu Ravintolassa, Kaunispään laella torstaina 5.9. klo 20.30 Tässä konsertissa esitämme ”maallisempaa” musiikkia kuten tangoja ja kansanlauluja. Lisäksi esiinnymme jo päivällä Saariselän VPK:n upeassa juhlassa klo 16.00, kertoo Jorma Olli Etelä-Pohjanmaan Poliisilaulajista.

Kuoroa johtaa Ilmajoen musiikkiopiston rehtori, diplomilaulaja Arto Risku , joka on myös sovittanut suuren osan Poliisikuoron esittämistä kappaleista. Säestäjänä toimii dir.cant. Risto Lehtinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kyseessä juhlamatka

– Kuorolaisista lähes kaikki ovat aktiivisia Lapinkävijöitä. Olemme vierailleet Saariselällä vuodesta 2003 joka toinen vuosi. Nuo matkat ovat olleet kuorolaisten ja myös kuulijoittemme mielestä niin onnistuneita, että päätimme tulla jälleen. Tämän kertainen on oikeastaan juhlamatkamme, koska se on kymmenes konserttimatkamme upeisiin Lapin ja Saariselän maisemiin.

Mutta mikä saa aikuisen miehen laulamaan kuorossa?

−Kuorolaulanta on sosiaalinen tapahtuma. Lisäksi laulaminen on suoranaista stressin hallintaa. Siitä vain saa mielihyvää. Kun opit jonkun asian, on mahtavaa näyttää se koko maailmalle. Ja jos saa vielä laulaa vastaanottavalle yleisölle ja näkee vielä yleisön silmistä, että he tykkäävät kuulemastaan, niin silloin tietää onnistuneensa, pohtii Jorma Olli.

Ilmoita asiavirheestä