Hyvinvointi

Pielpajärven kirkkopolku Suomen pyhiinvaellusreitistöön , kirkkopolun hiljentymistaulut kutsuvat kulkijaa ja tarjoavat arjen kiireessä eläville mahdollisuuden etsiä levollisempaa olemisen tapaa

Pyhiinvaellus on ikivanha maailman eri kulttuureissa elävä ilmiö, jonka suosio on Suomessakin ollut viime vuosina vahvasti nousussa.

Pielpajärven kirkkopolku on liitetty osaksi Suomessa olevaa pyhiinvaellusreitistöä.

Pyhiinvaellus on vaeltamista pyhiin paikkoihin ja sisältää kulkemista suomalaisessa kulttuurimaisemassa niin kaupungeissa kuin metsäpoluillakin. Tietoa maamme pyhiinvaellusreiteistä löytyy www.pyhiinvaellussuomi.fi - sivustolta sekä Turussa sijaitsevasta pyhiinvaelluskeskuksesta.

Pyhiinvaellus on kulkemista kolmeen suuntaan

Pyhiinvaellusta kuvataan kulkemisena kolmeen suuntaan eli siinä kuljetaan sekä eteenpäin, sisäänpäin että ylöspäin. Eteenpäin kuljettaessa liikutaan kohti vaeltamisen kohdetta, mutta samalla pyhiinvaeltaja tekee kulkiessaan sisäistä matkaa itseensä sekä ylöspäin kohti pyhää eli Jumalaa. Siksi pyhiinvaellus on aina enemmän kuin pelkkää liikkumista ja se käsittää ihmisen kokonaisuuden suhteessa ympäristöönsä sekä Luojaansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Siihen liittyy myös kulkemisen sekä elämänrytmin tietoinen hidastaminen, jolloin ihmisen on mahdollista pysähdellä aistimaan ja huomioimaan elämää sekä luomakuntaa ympärillään.

Pyhiinvaelluksen seitsemän avainsanaa ovat kiireettömyys, yksinkertaisuus, vapaus, jakaminen, huolettomuus, hengellisyys ja hiljaisuus. Näiden avainsanojen sisältöihin myös Pielpajärven kirkkopolun hiljentymistaulut kutsuvat kulkijaa ja tarjoavat arjen kiireessä eläville mahdollisuuden etsiä kulkiessaan levollisempaa olemisen tapaa.

Symbolina on polun varrelle sijoitetuissa hiljentymis- ja luontotauluissa oleva viiritankoristin kuva

Pyhiinvaellusreiteillä on usein jokin reittiä kuvaava symboli ja Pielpajärven kirkkopolun symbolina on polun varrelle sijoitetuissa hiljentymis- ja luontotauluissa oleva viiritankoristin kuva. Pielpajärven kirkon katolta löytyy puukaiverruksin koristeltu viiritankoristi, josta saadun mallin mukaan hiljentymistaulujen kuvittaja Kirsi-Marja Mansikka-Aho on piirtänyt tauluissa käytetyn symbolikuvan.

Symbolikuvan pohjalta korutaiteilija Tytti Bräysy on suunnitellut ainutlaatuisen Pielpanristi-kaulakorun. Koru on hopeinen ja sitä on saatavilla mm. Siida-shopista sekä korutaiteilijalta itseltään. Pielpanristi koruna muistuttaa kantajaansa kauniilla tavalla Pielpajärven kirkon historiasta sekä merkityksestä pyhänä paikkana.

Ilmoita asiavirheestä