Ihmiset

Petri Laaksonen saapuu juhlakiertueellaan Saariselälle – tuhti kattaus monipuolisesta tuotannosta

Laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen täytti elokuussa 60 vuotta. Synttäreitään ja pitkää uraansa säveltäjänä ja laulajana hän juhlisti syksyn mittaan kymmenillä Eläköön elämä - 60 vuotta Pohjantähden alla -juhlakonserteilla eri puolilla maata.

Maaliskuun lopulla sekä pääsiäisen aikaan Petri Laaksonen konsertoi Saariselän kirkossa Hyvä voittaa -konserteissaan.

Saariselän konserttien ohjelmisto on tuhti kattaus Laaksosen monipuolisesta ja rakastetusta tuotannosta "maan ja taivaan väliltä". Vuosien varrella monille rakkaiksi tulleiden laulujen ohella Laaksonen on riemuissaan siitä, että hänellä on ilo tarjota yleisölle myös uutta tuotantoa muutaman vuoden tauon jälkeen.

– Elämä, toivo, rakkaus. Niistä on uuden levyn laulut tehty, Laakosen sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Konsertin nimi Hyvä voittaa on samannimisen uuden hymnimäisen laulun myötä taiteilijalta vahva ja toivoa herättävä kannanotto aikaan, jossa elämme.

Voitokkaiden euroviisusävelmien säveltäjä

Suurelle yleisölle tuntemattoman nuoren sävelnikkarin ura sai aikoinaan lentävän lähdön 1980-luvun puolivälissä hänen sävellettyään voitokkaasti Suomen euroviisusävelmät Eläköön elämä ( Sonja Lumme ) sekä Sata salamaa ( Virve Rosti ).

Sittemmin Laaksosen kynästä on syntynyt myös Anna Erikssonin euroviisuhitti Oot voimani mun sekä lukuisa määrä muita lauluja maamme eturivin artisteille. Viimein vuonna 1994 koitti oman ensilevyn aika, ja klassikkosävelmällään Täällä Pohjantähden alla hän lauloi itsensä suomalaisten sydämiin.

Petri Laaksosen artistiprofiili onkin poikkeuksellisen laaja, sisältäen iskelmiä, teatterimusiikkia, monia joululauluja sekä rakastettuja hengellisen musiikin lauluja mm.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuomasmessuun ja Mukulamessuun, klassikkorunoilijoidemme teksteihin säveltämiään laulelmia unohtamatta.

– Koen olevani ennen kaikkea live-esiintyjä. Kontakti yleisön kanssa antaa voimaa niin kuulijoille kuin itsellenikin, Laaksonen sanoo.

Välittömänä esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana hänellä on poikkeuksellinen kyky koskettaa kuulijoita melodisilla ja elämänmakuisilla lauluillaan.

Jo yli neljännesvuosisadan kestänyt ura esiintyvänä artistina sekä eletyn elämän tuoma kokemus iloinen ja murheineen on tuonut tämän komeaäänisen laulajan tulkintoihin entistäkin vakuuttavampaa otetta ja syvyyttä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olen aina tiennyt mistä laulan, mutta nyt myös elän todeksi tuoreemmalla tavalla laulujen tarinaa niitä laulaessani, sanoo kuusikymppinen artisti.

Ilmoita asiavirheestä