Paikallisuutiset

Pakkasia ei lavastettu Ivalo-draamasarjassa

Iina Kuustosen, Pihla Viitalan ja nimekkäiden saksalaisnäyttelijöiden Maximilian Brücknerin ja Clemens Schickin tähdittämän Elisa Viihteen alkuperäissarjan Ivalon (Arctic Circle) ensimmäiset jaksot tulevat katsottaviksi tänään Elisa Viihteen Aitioon. Ivalo on valittu huhtikuussa 2018 Cannesin MIPDrama Buyers Summitissa kuuden kiinnostavimman uuden draamasarjan joukkoon.

Sarjan tarina saa alkunsa kun ivalolainen poliisi Nina Kautsalo löytää kahlehditun naisen syrjäisen erämaamökin kellarista. Naisesta löytyy tappavan vaarallinen virus, joten paikalle kutsutaan saksalainen virusasiantuntija Thomas Lorenz. Kun virusta ei saada eristettyä, joutuvat Nina ja Thomas tahtomattaan tapahtumien keskipisteeseen. Kilpajuoksu aikaa vastaan alkaa ja täyden epidemian estäminen vaatii Ninalta ja Thomasilta äärimmäisiä uhrauksia Lapin hyytävässä talvessa.

Kuvauksia ääriolosuhteissa

Kansainvälistä rikossarjaa kuvattiin pääosin Inarin ja Utsjoen maisemissa. Sata päivää kestäneiden kuvausten aikana pakkanen oli kovimmillaan liki neljäkymmentä astetta ja kameroita pidettiin pakkasessa käynnissä toppatakkien ja hiustenkuivaajien avulla. Ivalon ohjasi kansainvälistä uraa tehnyt suomalaissyntyinen ja Saksassa asuva Hannu Salonen , jonka viimeisimpiin töihin lukeutuva Murder by the Lake on rikkonut katsojaennätyksiä Saksassa. Sarjan tuottavat Pohjoismaiden suurin indie-tuotantoyhtiö Yellow Film & TV sekä yksi Euroopan suurimmista tuotantoyhtiöistä Bavaria Fiction.

Ilmoita asiavirheestä