Hyvinvointi

Nellim

Nellim sijaitsee suuren ja mahtavan Inarijärven rannalla lähellä Venäjän rajaa. Noin 170 asukkaan kylä sijaitsee noin 42 kilometrin päässä Ivalosta koilliseen. Nellim sijaitsee Inarijärven kaakkoisrannalla, Tsarmitunturin ja Vätsärin erämaa-alueiden välissä. Isolle Inarille pääsee Nellimistä aivan kylän keskustasta veneellä. Kylässä on kaunis satama-alue, jota on kunnostanut ja laittanut Nellimin kyläyhdistys.

Nellim on inarinsaameksi Njellim ja koltansaameksi Njeä’llem. Nellim oli alun pitäen inarinsaamelaisten kylä. 1920- ja 1930-luvut toivat suomalaisväestöä savottatöihin ja myöhemmin II maailmansodassa menetetystä Petsamosta kolttasaamelaisia. Kylä on kolmen kultturin kylä, sillä siellä asuu inarinsaamelaisia, kolttasaamelaisia ja suomalaisia.

Käymisen arvoisina tutustumiskohteina Nellimin alueella on Paatsjoen rajasilta, Rautaportin historiapolku, uittoränni ja Pyhän Trifon Petsamolaisen ortodoksinen kirkko. Wilderness Nellimissä voi majoittua ympäri vuoden. Nellimin Erähotellinakin tunnettu paikka tarjoaa tunnelmallista hotelli- ja mökkimajoitusta, ravintolapalveluita sekä elämysretkiä kuten revontuloretkiä.

Nellimin pääelinkeinot ovat poro- ja luontaistalous sekä matkailuala. Kunnalliset palvelunsa kyläläiset saavat 42 kilometrin päästä Ivalosta. Sieltä löytyvät myös lähimmät ruokapaikat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Saariselän Sanomien Ruska-numeron Eletään Lapissa-juttusarja vierailee tällä kertaa Nellimissä.

Välimatkoja

Nellim - Ivalo 42 km

Nellim - Venäjän raja 9 km

Nellm - Saariselkä 72 km

Nellim - Rovaniemi 328 km

Nellim - Helsinki 1 139 km

Nellim - Ivalo 42 km

Nellim - Venäjän raja 9 km

Nellm - Saariselkä 72 km

Nellim - Rovaniemi 328 km

Nellim - Helsinki 1 139 km

Ilmoita asiavirheestä