Paikallisuutiset

Muorravaarakan ja Vellinsärpimän tuvat kunnostetaan

Metsähallituksen Luontopalvelujen hoidossa ja retkeilijöiden käytössä olevista autio-, päivä- ja varaustuvista 12 kunnostetaan. Urho Kekkosen kansallispuistossa kunnostusvuorossa ovat Muorravaarakan ja Vellinsärpimän tuvat.

Osa kunnostuksista tehdään eduskunnan tupien kunnostukseen osoittamalla erillismäärärahalla.

Tupien korjausajankohdista ilmoitetaan tupien verkkosivuilla heti kun se on tiedossa ja tuolloin retkeilijöiden tulee varautua telttamajoitukseen tai turvautua muihin tupiin.

UK-puistossa kaksi tupaa

Urho Kekkosen kansallispuistossa kunnostusvuorossa ovat Muorravaarakan ja Vellinsärpimän tuvat. Vellinsärpimä on tarkoitus saada kuntoon jo toukokuussa ja Muorravaarakan kunnostuksen tekevät talkoolaiset heinäkuun alussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisäksi Kemihaaran erämaa-alueen Uittipiekka ja Lemmenjoen kansallispuiston Vaskojoki saavat uudet kaminat.

Autiotuvat tärkeä osa retkeilyperinnettämme

Metsähallituksen Luontopalvelujen hoidossa on lähes 250 autiotupaa ja reilut 100 päivä- ja varaustupaa. Autiotuvat ovat kaikille kairan kulkijoille avoimia ja ilmaisia levähdyspaikkoja, joita tulee käyttää tupia ja toisia käyttäjiä kunnioittaen.

Olennaista on toisten huomioiminen, majoitutaanhan tuvassa vieraiden ihmisten kanssa samoissa tiloissa.

Autiotuvat eivät ole tarkoitettuja kaupalliseen käyttöön, eivätkä myöskään ryhmille. Oman majoitteen ottaminen vaellukselle mukaan on omasta turvallisuudesta huolehtimista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos haluaa varmistaa yöksi katon päänsä päälle, niin silloin kannattaa varata petipaikka varaustuvasta tai kokonainen vuokratupa. Päivätuvat eivät ole tarkoitettu yöpymiseen.

Ilmoita asiavirheestä