Ihmiset

Mika&Mika ja Sinä laulavat kevään mittaan O´Porossa

Muusikko Mika Nurmela on Saariselän kävijöille tuttu mies Laanilan Monotanssien ja monien muidenkin paikkakunnan tanssilavojen viihdyttäjänä. Tänä kevät-talvena Mikan löytää sunnuntai- ja maanantai-iltaisin O´Porosta Saariselästä. Mika laulattaa ihmisiä yhdessä Mika Vähäraution kanssa. Mika&Mikan ja Sinä- lauluillat O´Porossa alkavat viikolla 12.

– Kun Tunturissa loppui livekaraoke, oli tilalle keksittävä jotain muuta vastaavaa. Olen kirjoittanut paljon tekstejä sekä nuotittanut niitä ja haluan hyödyntää myös tätä materiaalia, kertoo Mika Nurmela laulattamisiltamien ajatuksesta.

Mikat ovat huomanneet, että ihmiset haluavat monesti laulaa yhdessä. Ideana onkin, että suurelta screeniltä näkyvät laulettavien kappaleiden sanat. Yleisöstä saa hypätä mikrofonin varteen milloin vain tuntuu siltä. Ja musiikkikappaleita pääsee myös toivomaan. Jos soittotaitoakin riittää, niin miehillä on mukanaan myös ylimääräinen kitara.

– Soittolistalta löytyy muun muassa Kilpeläistä ja JuhaTapiota sekä vanhoja tuttuja Saariselän biisejä eli niin sanottuja Lappilauluja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miehet haluavat olla liikkeellä hillityimmillä volyymeillä. Heillä on mukanaan vain piano ja akustinen kitara.

– Haluamme olla illan mittaan vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa ja viettää rentoa iltaa.

Monotanssien viihdyttäjä

Mika Nurmela tuli Saariselälle vuonna 2010 Laanilan Monotanssien ja Teerenpesän tanssittajaksi.

−Olin asennoitunut jo silloin siihen, että voisin olla täällä monotanssien artistina kauankin. Täällä on niin mukavaa, sanoo Mika Nurmela.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mika Nurmela alkoi kiinnostua musiikista jo yläasteella. Humppahommiin hän lähti 22-vuotiaana. Hän pitää mielekkäänä tehdä työtä tunturien sykkeessä, sillä päivisin pääsee ulkoilemaan ja harrastamaan liikkumaan.

– Eikä tarvitse ajaa pitkiä matkoja keikalta toiseen.

Nurmela ovat nähnyt monotanssien menoa jo pitkään. Tosiasia on, että monotanssit ovat muuttuneet ajan saatossa. Väki vanhenee ja sesonki lyhenee koko ajan.

−Tosiasia on, että joka paikassa tanssikulttuuri on hiipumassa, niin myös täällä. Tanssikansa ikääntyy ja nuoria ei valssit kiinnosta. Sitten tuli discot ja sen jälkeen karaoke, jotka myös edesauttoivat lavatanssikulttuurin syrjäytymisen. Myös ravintolakulttuuri on myös muuttunut ajan myötä, kuvailee Mika Nurmela.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Monotanssien vakikävijät toivovat joka kerta soitettavaksi ja laulettavaksi Prahan kevättä ja Bella Bellaa.

−Ne ovat tykättyjä jo Oiva Suutarin ajoilta ja niitä toivotaan joka päivä. Kansa ei kyllästy niihin koskaan.

Mika Nurmelan mukaan, monotanssimeininkiä ei vain löydy muualta kuin Laanilasta. Sitäpaitsi monotansseissa kaikki ihmiset ovat tuttuja vuodesta toiseen.

Ilmoita asiavirheestä