Ihmiset

Lapin äänimaisema-albumille kultaa ja hopeaa luovan suunnittelun Vuoden Huiput -kilpailussa

Lapin ääniin perustuva Sound of Lapland – SCAPES -albumi ansaitsi kultaa vuoden parhaat luovat työt palkitsevassa Vuoden Huiput 2019 -kilpailussa kokemuksellisen muotoilun kategoriassa sekä hopeaa ääni-sarjassa. On poikkeuksellista, että lappilaisin voimin toteutettu työ palkitaan.

Lapin äänimaisemista koottu SCAPES-albumi tekee Lapin luonnosta artistin ja tarjoaa mielikuvamatkan rauhoittaviin maisemiin. SCAPES-albumia voi kuunnella Spotifyssa ja muissa musiikkipalveluissa ja SoundCloudin äänipankissa. Lapin äänimaisemia on kuunneltu lähes 64 000 kertaa Spotifyssa, erityisesti Yhdysvalloissa ja Saksassa sekä Suomessa. Äänimaisemat kuvitettiin videoiden ja 360° videoiden avulla. Luovana toimistona toimi Flatlight Creative House ja työn tilasi House of Lapland Oy.

Flatlight Creative Housen projektin luova johtaja Jussi Laaksonen kertoo:

–Koko projektin läpileikkaava asia on hiljaisuus. Henkilöt, jotka eivät ole kokeneet Lapin ääniä tai eivät itse pysty arjessaan niitä kokemaan, pääsevät nyt SCAPES-albumin kautta hetkeksi Lapin maisemiin. Oivallus asettaa Lapin luonto artistiksi on myös kunnianosoitus meille niin jokapäiväiseksi koetulle asialle. Onhan tämä palkinto ihan omassa kategoriassaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä on todella hienoa! On upeaa, että lappilaisin voimin tehty tuotanto sai tällaisen tunnustuksen. Tämä kertoo osaltaan siitä, että Lapin yhteisen matkailumarkkinoinnin toteutus on ajankohtaista, kiinnostavaa ja korkeatasoista. Koko maakunnan tulevaisuuden takia on tärkeää, että alueen markkinointi on kovatasoista. On mahtavaa, että meillä on näin taitavia tekijöitä, kiittää House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen .

Grafia ry:n järjestämä Vuoden Huiput -kilpailu on vuosittain järjestettävä tapahtuma, joka tähtää suunnittelun tason nostamiseen, luovuuden ja omaperäisyyden voimistamiseen.

Ilmoita asiavirheestä