Hyvinvointi

Koe Aurora Tobogganing™ pulkkamäki koko perheen voimin

Saariselällä sijaitsee Suomen pisin pulkkamäki. Nyt pulkkamäki on saanut aivan uuden ilmeen, sillä se on valaistu revontulien innoittamana. Mäkeä pääsee laskemaan myös pimeänä valojen ollessa päällä.

Pulkkamäen valotaiteen Aurora Experiencen on suunnitellut tamperelainen valaistussuunnittelutoimisto WhiteNight Lightning Oy. Aurora Experiencen on tarkoitus tuoda esiin muinaista yliluonnollista maailmankatsomusta sekä revontulien ja pohjoisen yötaivaan kanssa tarjoamaa ainutlaatuista kokemusta. Aurora Experience muodostuu pulkkamäestä, jossa laskija seuraa Tulikettua. Reitti alkaa Kaunispään laelta, jossa laskija on lähellä taivasta. Puolivälissä laskijat saapuvat aukiolle, jossa on Pohjannaula. Tämän käännekohdan jälkeen reitin sävy muuttuu ja ikivihreiden kasvien luonnonkauneus täydennettynä revontulten tanssia jäljittelevällä valojen projisoinnilla saattelee laskijaa rauhallisemmalla vauhdilla loppumatkan.

Pulkkamäen käytöstä ei peritä erillistä maksua, mutta mäen alkupäähän tunturin huipulle vievän tuolihissin käyttäminen on maksullista. Ski Saariselkä järjestää myös ohjattua Aurota Tobogganing-revontulipulkkailua 16.2. asti aina perjantaisin ja lauantaisin kello 16.

– Ohjattulle revontulipulkkailulle on tehtävä ennakkovaraus viimeistää edeltävänä päivänä kello 16 mennessä, ohjeistetaan Ski Saariselästä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ohjattuun pulkkailuun kuuluu pulkka ja otsalamppu sekä 90 minuuttia ohjausta itse mäessä. Tuolihissiä saa käyttää kolmen tunnin ajan.

Pulkkailu sopii koko perheelle ulkoilmaaktiviteetiksi. Alle 12-vuotiaat lapset vain aikuisen valvonnassa.

VINKKI!

Kaunispään Huipulla kannattaa nauttia maan kuulut munkit ja kyytipojaksi vaikkapa kaakaot tai kuumat mehut. Ja taas pulkka luistaa paremmin!

Ilmoita asiavirheestä