Ihmiset

Kiinteistöhuolto Välitalo Oy pitää paikat puhtaina ja pihat siisteinä

Henry ja Sonja Birgitta Välitalo tekivät alkuvuodesta suuren päätöksen. Pariskunta päätti jättää vakituiset päivätyönsä ja alkaa täysipäiväisiksi yrittäjiksi. Mikään yhtäkkinen päähänpisto tämä ei Välitaloille kuitenkaan ollut.

– Olemme tehneet näitä hommia 10 vuoden ajan, ja nyt tuntui siltä, että olisi oikea aikaa ottaa se seuraava askel tämän meidän pyörittämän kiinteistöhuollon kanssa. Niinpä me laitoimme tämän vuoden helmikuussa firman osakeyhtiöpohjaiseksi, Henry iloitsee.

– Tämä touhu on tässä ajan myötä laajentunut, ja viime vuosina huoltomme piiriin on tullut useampi taloyhtiö ja lomaosake, joten töitä riittää kyllä ihan tehtäväksi saakka.

Kiinteistöhuolto Välitalo Oy tarjoaa majahuolintaa, kiinteistöhuoltoa ja -siivousta Inarin kunnan alueella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Teemme siivouksia ja kiinteistöhuoltoa myös yksityisille, joten meille voi vain kilauttaa, jos tarvetta löytyy, Välitalot vinkkaavat.

Välitalojen yrityksessä on heidän lisäkseen kaksi työntekijää.

– Kyllä tämä näyttää siltä, että sesonkeina tarvitsemme vielä muutaman apukäden lisää.

Vaikka matkailupuolella saatetaan elää tulevina kuukausina hiljaisempia aikoja, niin töitä kiinteistöiden parissa riittää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lunta tulee joka vuosi maahan saakka, yrittäjät muistuttavat.

Lumityöt tehdään käsipelin

Normaalina talvena Välitalojen työpäivä alkaa lumitöillä varhain aamulla kello neljän ja viiden välillä.

– Päivähän pyörähtää siinä lumikolaa ja -linkoa pukkaillen. Saattaa siihen työpäivään sisältyä myös muutama hälytyskeikka lomaosakkeisiin. Viime talvena meillä kaksi miestä pudotti lumia katoilta tammikuusta huhtikuuhun oikeastaan jatkuvalla syötöllä. Toivotaan, että ensi talvi ei olisi aivan niin hurja, mitä edeltäjänsä.

– Sonja keskittyy ehkä hieman enemmän rappujen ja lomaosakkeiden siivouksiin, ja minä huiskin menemään tuolla pihamaalla. Mutta ei se ihan niinkään mene, että minä teen lumityöt ja Sonja siivoaa, kyllä se pitää toista puolin ja toisin auttaa, Henry veistelee virne kasvoillaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lumien sulaessa kola vaihdetaan hiekkasirottimeen.

– Tuohon aikaan suomalaiset ovat Lapissa viettämässä hiihtolomiaan, ja mekin olemme aika pitkälti keväät Saariselällä. Siellä on paljon hiekoitettavaa, siivottavaa ja löytyypä aina jostain kohteesta myös jotain pientä korjattavaakin. Toki tunturin lisäksi Ivalossa on meidän normaalit huoltotyömme. Käymme siellä tarkastuskäynneillä, ja katsomme, että olisiko kohteissa jotain kunnostettavaa. Rappu- ja huoneistosiivoukset ovat toki sellaisia kiinteitä töitä, joita täytyy tehdä koko ajan.

Ivalon yhteistyöverkostot toimivat

– Ivalossa löytyy kiinteistöpuolella järisyttävän hyvä yhteistyöverkosto. On laadukasta putkimiestä, sähkömiestä ja kylmäkoneasentajaa. Se on todella tärkeä asia tässä työssä.

– Ja sanotaanpas vielä yrittäjyydestä tämä yksi asia joka on oikein mieleinen. Meillä on tosiaan kaksi ulkopuolista ja hyvin luotettavaa työntekijää, jotka voivat aina välistä tehdä myös päivystyshommia. Sehän antaa minulle ja Sonjalle mahdollisuuden kääntää hetkeksi vapaalle, ja lähteä käymään vaikka mökillä, Henry kertoo.

Ilmoita asiavirheestä