Paikallisuutiset

LKS:ssa vahvistettu yksi koronavirustapaus

Kiinalainen koronaviruspotilas ei asioinut Ivalon terveyskeskuksessa

Mediassa on 29. tammikuuta on esitetty virheellisiä tietoja, että Lapin keskussairaalaan eilen illalla ohjattu kiinalainen henkilö olisi asioinut myöskin Ivalon terveyskeskuksessa.

Tosiasiassa henkilö ohjautui suoraan Lapin keskussairaalaan ensihoidon toimesta.

Lapin keskussairaala hoitaa henkilöä valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti. Keskussairaalan tiedotteen mukaan he ovat tämän päivän aikana kartoittaneet myös mahdolliset altistujat. Tiedotusvastuu asiasta on sairaalalla. Ivalon terveyskeskus ei tiedota asiasta enempää.

Ivalon terveyskeskus toimii normaalisti, eikä vierailurajoituksia ole.

Jos asiakas epäilee altistuneensa koronavirukselle, hän voi soittaa päivystävän sairaanhoitajan numeroon, puh. 040 770 9187. Ivalon terveyskeskuksen henkilökunta ottaa tiedot ylös ja tiedottaa LKS:n infektiolääkäriä. Altistuneet voivat jatkaa normaalia elämää. LKS hoitaa altistuneiden kartoituksen ja ohjeistuksen. Jos altistuneella on infektio-oireita, hänet arvioidaan ensisijaisesti Ivalon terveyskeskuksessa. Jos potilaan yleistila on voimakkaasti heikentynyt, tulee olla yhteydessä hätäkeskukseen. Kuljetus hoitopaikkaan tapahtuu potilaan yleistilan mukaan omalla autolla/taksilla/ambulanssilla.
Ilmoita asiavirheestä