Paikallisuutiset

Suurin osa Nuku yö ulkona -viikonlopun tapahtumista on kaikille avoimia ja maksuttomia. Aihekuva suomenlatu.fi

Kiilopään metsähotellissa nukutaan lauantain ja sunnuntain välinen yö ulkona

Tulevana viikonloppuna yö ( 26.-27.8.) ulkona Kiilopäällä Metsähotellissa ja Sodankylän kirkonkylän lähettyvillä Kitisen Petäjäsaaressa.

– Nuku yö ulkona -haasteen tavoitteena on madaltaa suomalaisten kynnystä yön yli retkeilyyn. Yö tähtitaivaan alla voi olla monelle elämys, jonka kautta innostuu liikkumaan ja viettämään enemmän aikaa luonnossa. Jos omatoiminen yö ulkona mietityttää, kannustan tutustumaan Suomen Ladun järjestämiin Nuku yö ulkona -tapahtumiin. Tapahtumaan osallistuminen on turvallinen, yhteisöllinen ja hauska vaihtoehto ottaa haaste vastaan”, sanoo Suomen Ladun tapahtuma-asiantuntija Petteri Tiainen.

Suurin osa Nuku yö ulkona -viikonlopun tapahtumista on kaikille avoimia ja maksuttomia. Pienempien paikallisten tapahtumien lisäksi järjestetään kaksi Metsähotellia, jotka tänä vuonna nousevat Suomen Latu Kiilopäälle ja Pieksämäen Partaharjuun.

Metsähotelleissa pääsee maksutta yöpymään erilaisiin ulkoilmamajoitteisiin ja osallistumaan päivän aikana tarjottavaan monipuoliseen ulkoiluohjelmaan. Metsähotelli Partaharjussa on tarjolla myös esteetöntä ulkoiluohjelmaa ja majoitusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sodankylän Petäjäsaareen kuljetaan soutuveneellä. Kaikille avoimessa tapahtumassa voit majoittua joko omassa teltassa, riippumatossa tai voi vuokrata pientä maksua vastaan nukkumapaikan Sompion Samoilijoiden ja Lapin Kiehiset ja Kivekkäiden tilaisuuteen järjestämistä teltoista tai puolijoukkueteltasta.

Petäjäsaaressa löytyy myös hyvin tilaa sekä teltoissa että riippumatoissa yöpyjille ja käytössä ovat vesipiste ja vessa. Nuotion äärellä tai Petäjäsaaren kämpän sisällä voi valmistaa oman illallisen ja aamiaisen.

Halutessasi voit myös ostaa lauantai-iltana makkaraa tai vaikka paistaa itsellesi lettuja ja sunnuntai aamuna aamupalaa.

Pysäköintipaikka ja soutuvenesatama sijaitsevat noin kuuden kilometrin päässä Sodankylästä Nelostietä etelään. Tienhaara pysäköintipaikalle on merkitty Nuku yö ulkona -kyltein. Nuku yö ulkona Sodankylä alkaa lauantaina 26. elokuuta kello 16 ja päättyy sunnuntaina kello 12.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen Latu on järjestänyt Nuku yö ulkona -kampanjaa vuodesta 2016. Vuosittain haasteen on ottanut vastaan 80 000-130 000 ulkoilijaa.

Lue lisää tapahtumasta.

Ilmoita asiavirheestä