Paikallisuutiset

TEEMA: Eletään Lapissa: KAAMANEN

Kaamasen Kievarissa odotellaan talvea

– Kaamasen Kievari on ikivanha ja hyvin perinteikäs paikka. Olemme A-oikeuksilla varustettu ravintola, ravintolapalveluiden lisäksi meiltä saa myös autoon polttoainetta ja voihan tänne jäädä myös yöksi, sillä meiltä löytyy kaikkiaan 100 petipaikkaa. Talvisin petipaikkoja on 50 ja kun kesä koittaa, niin petipaikkojen määrä tuplaantuu, Päivi Mujunen kertoo.

Kievarissa asiakkaasta pidetään aina hyvää huolta. Kun kahvi on kuumaa ja leivokset tuoreita, niin ohikulkija pysähtyy Kaamasessa seuraavallakin kerralla.

– Tällä hetkellä minun ja avomieheni Harrin ( Lairikkala ) kanssa täällä Kievarissa työskentelee Leskisen Antti ja Johanne Lumme . Johanne on meillä työharjoittelussa, ja voi olla, että hän jää tänne pysyvästikin.

– Meidän piti keväällä palkata vielä yksi työntekijä lisää, mutta korona sotki nämä suunnitelmat ihan kokonaan, Mujunen lisää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mujunen kertoo kevään olleen Kaamasessa hyvin rauhallista aikaa. Kesä toi kuitenkin tullessaan tuvan täyteen suomalaisia matkailijoita.

– Kesä oli meille tänä vuonna yllättävänkin hyvä. Siitä suuri kiitos kuuluu kotimaisille turisteille. Pidimme ovemme auki myös kevätkuukausina, ja toimimme niin sanottuna Take away -ravintolana. Meidän organisaatioimme on sen verran pieni, että pystyimme hyvin luovimaan koronakevään läpi. Jouduimme ikävä kyllä hetkeksi lomauttamaan työntekijämme, mutta pidimme kuppilaa pystyssä avomieheni Harrin kanssa.

Syksyisin Kaamasen Kievari täyttyy erähenkisistä ihmisistä. Kaamasen komeat kalastus- ja metsästysmaat houkuttelevat alueelle suuren määrän punapipoista porukkaa.

– Kyllä linnustajat pysähtyvät meille monesti pitämään taukoa. Mettälle on paljon mukavampi lähteä, kun juopasee kunnon kahvit ja puraisee navan alle jotakin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Talvea odotellessa...

Talvisin Kievari tarjoaa asiakkailleen monenlaista aktiviteettia – on kaikkea kelkkasafarista hiihtoretkeen ja juomuksilla käyntiin. Mujunen tiedostaa kuitenkin sen, että tuleva talvi tuo tullessaan uudenlaisia haasteita.

– Kukaanhan ei sitä tiedä, että millainen talvi meille on tulossa. Toki se on tiedossa, että ulkomaalaiset matkailijat puuttuvat, ja se näkyy varmasti kaikkien alueemme yrittäjien asiakasmäärissä.

– Asiakaskuntamme koostuu kesäisin pääsääntöisesti suomalaisista matkailijoista. Syksyn saapuessa asiakkaat tulevat pitkälti Keski-Euroopasta ja talvella asiakaskunta koostuu miltei kokonaan ulkomaalaisista matkailijoista. Tämä talvi tulee olemaan edellisiin verrattuna hyvin erilainen. Toivottavasi kotimaan matkailijat löytäisivät tiensä myös tänne Kaamasen perukoille, Mujunen pohtii.

Ilmoita asiavirheestä