Paikallisuutiset

Juho Lairikkala hyppäsi vuoden vaihteessa Ylä-Lapin LVI:n puikkoihin

Juho Lairikkala on toiminut Ylä-Lapin LVI:n toimitusjohtajana kohta vuoden päivät. Tuore yrittäjä löi Ensio Jumiskon kanssa kättä päälle yrittäjäkauppojen kunniaksi vuodenvaihteessa. Viimeisen vuoden aikana yrittäjyys on tullut ivalolaiselle miehelle hyvin tutuksi.

– Oikein hyvältä on vastuu maistunut, vaikka kyllähän se tuo tullessaan omat stressinsä. Välillä on yöunet menneet , mutta sehän kuuluu vain asiaan. Yrittäjyys on ollut minulla haaveena jo hyvin pitkään, ja hyvältähän se tuntuu, kun tämän pääsi nyt toteuttamaan.

Työnkuva nuorella yrittäjällä ei ole viimeisen vuoden aikana juurikaan muuttunut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Päivät juostaan edelleen asennushommissa . Uutena tuttavuutena ovat tulleet nämä paperityöt, ja niitä tehdään sitten vaikka illalla kotona, Lairikkala naureskelee.

Asennuksia Vuotsosta Nuorgamiin

– Mehän olemme LVI-asennus ja urakointifirma. LVI-töiden lisäksi me teemme paljon kodinkone- ja kylmäkoneasennuksia sekä laitoskeittiökoneiden korjauksia. Toki me teemme myös vesi-ilmalämpö- ja maalämpöpumppujen asennuksia ja vähän kaikkea muutakin, oikeastaan laidasta laitaan, meiltä löytyy osaamista todella laajalta skaalalta. Käymme tekemässä keikkoja ympäri Lappia. Parhaimmillaan sitä ollaan lähdetty Muonioon saakka, mutta nämä pidemmät keikat ovat aika harvinaisia, kyllä töitä löytyy aivan täältä meidän Inari-Utsjoki -akseliltakin.

– Ja jos kotona sattuu jotain akuuttia, eli vaikka vettä lentää jostakin mistä sitä ei kuuluisi lentää, niin äkkiä vain puhelin käteen ja soittoa tänne meille päin. Kyllä hommat saadaan aina hoidettua, yrittäjä lupailee.

Lairikkala aloitti yrittäjätaipaleensa keskellä korona-aikaa. Hänen mukaansa viime vuosi oli vallitsevan maailmantilanteen vuoksi normaalia hiljaisempi, mutta tänä päivänä asennuksia saa tehdä normaaliin tapaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Koronahan vei suuren siivun matkailurakentamisesta sekä remonteista. Tämä johtuu pelkästään siitä, että eihän matkailukohteissa ollut asiakkaita. Tuleva talvi näyttää paljon, jos rajat pysyvät auki, ja porukkaa lappaa sisään, niin ensi vuodesta tulee varmasti hyvä. Tämä vuosi on ollut sellaista viime vuoden tappioiden paikkailua, mutta se on myönnettävä, että suunta on ainakin oikea, yrittäjä sanoo optimaalisena.

Ilmoita asiavirheestä