Paikallisuutiset

Hanna Kouri Lapland North Destinationsin toimitusjohtajaksi

Lapland North Destinationsin toimitusjohtajaksi on nimitetty Hanna Kouri. Kouri aloitti yrityksen toimitusjohtajan sijaisena 1.11.2021 ja hän jatkaa yrityksessä toimitusjohtajana.

Lapland North Destinations on Lapin suurimman alueen matkailun alueorganisaatio, johon kuuluvat Inarin, Utsjoen ja Sodankylän kunnat sekä noin sata matkailualan jäsenyritystä.

– Olemme todella iloisia, että saimme Lapland North Destinationsin toimitusjohtajaksi alueen matkailun kovan kehityksen ja nopean kasvun aikana matkailun ja muutosjohtamisen rautaisen ammattilaisen. Hanna Kouri on jo lunastanut paikkansa alueemme matkailuorganisaatiossa koronan jälkeisen matkailun nopean elpymisen aikana, Lapland North Destinationsin hallituksen puheenjohtaja Petri Saastamoinen sanoo.

– On hienoa saada kehittää pohjoisimman Lapin matkailua yhdessä alueen kuntien, matkailuyritysten, yhteistyökumppanien ja asukkaiden kanssa, Kouri sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjoisin Lappi tarjoaa ainutlaatuiset puitteet matkailulle

Kourin mukaan alueen ainutlaatuinen luonto on sen suurin vetovoimatekijä. Alueella on kaksi Suomen suurinta kansallispuistoa: Lemmenjoen ja Urho Kekkosen kansallispuistot, Suomen laajin erämaa-alue Kaldoaivi sekä viisi muuta erämaa aluetta, Kevon luonnonpuisto ja Inarin retkeilyalue. Inarijärvi eli ”Saamenmeri” on Lapin suurin järvi ja alueella on yli 100 nimettyä tunturia.

– Lisäksi meillä on kiinnostavat lappilais-, saamelais- ja kultakulttuurit, Kouri jatkaa. Alueella on lukuisia eläviä kyliä nähtävyyksineen ja paikallisine palveluineen. Saariselällä on lomakeskus kansallispuiston kainalossa, laskettelukeskus ja yli 200 kilometriä latuja, pyöräreittejä ja merkittyjä vaellusreittejä.

Elämyksiä on tarjolla joka vuodenajalle eikä alueella ole pulaa aktiviteeteista tai majoitustarjonnasta:

– Alueella toimii yli sata majoitus- ja aktiviteettialan yritystä ja majoitusta löytyy erämaakämpistä luksustason lasi-igluihin. Meillä on alueella kymmenkunta täyden palvelun lomakeskusta, joilta saa kaiken kuljetuksista majoitukseen ja aktiviteetteihin sekä lukuisia pienempiä paikallisia majoitus- ja aktiviteettipalveluja, joiden tarjonnasta voi valita. Myös ravintolapalvelut ovat todella monipuolisia ja tasokkaita. Alueella panostetaan lähi- ja sesonkiruokaan, Kouri kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ympärivuotista matkailua kehittämään

Tärkeimpänä kehityskohteena Kouri pitää matkailun ympärivuotisuuden kehittämisen:

– Jo viime vuonna rikottiin kaikkien aikojen ennätykset majoituksissa ja kuumimmalla talvikaudella majoituskapasiteetti on hyvin täynnä. Alueen herkkä luonto ei kestä loputonta talvimatkailun kasvua, joten nyt panostamme lumettoman ajan matkailun kehittämiseen, Kouri toteaa.

Pohjoisimmalla Lapilla on myös siihen Kourin mukaan ainutlaatuiset edellytykset:

– Lapin kesä ja yötön yö tarjoavat monia tapoja nauttia Lapin luonnosta. Viileämmille kesäkohteille on kova kysyntä etenkin kuumemmissa maissa, Kouri kertoo.