Ihmiset

Ennätysmäärä osallistujia Konstrundaniin

Lapissa työhuoneidensa ja ateljeidensa ovet yleisölle avaa edellisvuosiin verrattuna moninkertainen määrä taiteen, käsityön ja muotoilun ammattilaisia.

Konstrundan on avoimien ovien tapahtuma, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä kotimaista nykytaidetta, taidekäsityötä ja muotoilua kohtaan. Tänä vuonna Konstrundan järjestetään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Haku Konstrundaniin tapahtuu kuitenkin jo alkuvuodesta, ja tapahtumaan mukaan valitut osallistujat julkistettiin huhtikuun alussa. Inarista ja Utsjoelta tapahtumaan osallistuvat ensimmäistä kertaa Lemmenjoelta Kammigallerian Kikka Laakso sekä Nuorgamin Boratbockásta Elina Länsman .

Oma aluekontakti

Konstrundanin kasvanut suosio on pitkälti tehostetun tiedottamisen ja markkinoinnin ansiota. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Pohjois-Suomeen saatiin oma aluekontakti, mikä osaltaan selittänee osallistujien määrän kasvua myös Lapissa. Lapin aluekontaktina toimii itsekin Konstrundaniin tänä vuonna osallistuva sekä jo useana vuonna mukana ollut korutaiteilija Ami Avéllan Inarista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän on todella tyytyväinen tämänvuotiseen osallistujakattaukseen.

– On todella hienoa että hakijoita oli ennätysmäärä koko maassa! Viime vuoteen verrattuna osallistujamäärä on Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa yli kuusinkertaistunut. Eniten minua pohjoisen näkökulmasta ilahduttaa se, että Lappi on edustettuna laajalla alueella, Torniosta Nuorgamiin, hän sanoo.

Suomessa Kontrundania on järjestetty vuodesta 2008 lähtien. Tänä vuonna luvassa on myös muutamia uudistuksia, Avéllan vinkkaa.

– Suureksi iloksemme Presidentti Tarja Halonen on Konstrundan 2021 suojelija. Toisena uutuutena on elokuussa Taiteen iltama, joka on huutokauppa Fiskarsin ruukissa Uuden lastensairaalan hyväksi ja se toteutetaan myös netissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Konstrundan on maksuton tapahtuma sekä osallistujille että yleisölle. Tapahtuman tarkoituksena on tukea osallistujien ammatin harjoittamista, tarjoata uusia myyntitilaisuuksia sekä verkoston, jota he voivat myös jatkossa hyödyntää.

Ilmoita asiavirheestä