Paikallisuutiset

Boazobiila kiertää etelässä

Boazobiila on Porotuote Länsmanin tuotteilla lastattu toriauto, joka kiertää Etelä-Suomessa toreilla ja tapahtumissa. Boazobiilan tarkoituksena on tuoda poronliha sinne, missä asiakkaatkin ovat.

Porotuote Länsman aloitti toimintansa vuonna 2005. Isä ja poika, Eero ja Mika Länsman ovat määrätietoisesti kehittäneet ja laajentaneet Utsjoella sijaitsevan poronlihajalostamonsa toimintaa ja yksi heidän viimeisimmistä hankkeistaan on Boazobiila, eli kirjaimellisesti ”poroauto”.

Länsmanit ostivat valmiin myymäläauton Saksasta, purkivat sen sisältä ja rakensivat uudelleen vastaamaan paremmin poroauton tarpeita. Boazobiila otettiin käyttöön syksyllä 2017 ja ensimmäisen talvensa se toimi pääasiassa Turussa.

– Suurin osa suomalaisista asuu akselilla Helsinki-Tampere-Turku. Meillä oli ajatus, että viedään poroa sinne, missä on ihmisiä, Mika Länsman kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tänä talvena toriauto kiertää pääasiassa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Boazobiilalle ei ole vielä muodostunut vakituista reittiä, mutta tarkat pysähtymispaikat ja -ajat päivitetään Porotuote Länsmanin Facebook-sivuille sitä mukaa kun ne varmistuvat.

Maailman parasta kylmäsavuporoa?

Pitkien välimatkojen vuoksi Mika Länsman ei itse kierrä poroauton mukana, vaikka mieluusti sitä tekisikin. Sen sijaan Länsmanit ovat löytäneet itselleen Etelä-Suomesta yhteistyökumppanin, joka on ottanut poroauton hoitaakseen.

Mika Matikainen kiertää Boazobiilan kanssa, minkä lisäksi hänellä on oma yritys, joka myy kotimaisesta angus-lihasta tehtyjä burgereita. Myynnissä on myös Porotuote Länsmanin käristyslihasta valmistettua poronkäristystä, jota voi sitten ostaa Boazobiilasta pakastelihoina kotiin viemisiksi.

Mika Länsman on tyytyväinen tilanteeseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nyt autoa on sellainen ihminen pyörittämässä, joka elääkseen tekee torikauppaa. Siksi vastuu onkin annettu hänelle, koska hänellä on kaikki vaadittava tietotaito.

Käristyslihojen lisäksi Boazobiilassa on myynnissä poron ulko- ja sisäfileitä, keittolihoja, sisäelimiä ja kylmäsavuporoa. Viimeistä lukuun ottamatta tuotteet myydään pakasteina.

Länsman kertoo, että asiakkailta saatu palaute on ollut pelkästään hyvää.

– Uskaltaisin myös väittää, että meidän kylmäsavuporomme on maailman paras tuote, hän kehaisee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ja jos Boazobiilan reitti ei satu kulkemaan oman kodin lähistöltä, Porotuote Länsmanin tuotteita on saatavilla Etelä-Suomessa myös muilta jälleenmyyjiltä, Länsman vinkkaa.

Ilmoita asiavirheestä