Hyvinvointi

Bike Park: Uutta kesätekemistä Saariselän rinteillä

Pyöräilymatkailu on kasvussa myös Saariselän alueella ja tätä kehitystä tukeakseen Saariselkä Ski & Sport Resort avaa rinteet pyöräilijöille kesäksi.

– Me haluamme olla kehityksessä mukana. Täällä maastot ovat aivan mielettömän hyviä pyöräilylle, sanoo Juha Pölönen Saariselkä Ski & Sport Resortista.

Saariselkä Bike Park on avoinna 15.6.-15.9. aina keskiviikosta sunnuntaihin klo 10-16. Maanantaisin ja tiistaisin suljettu. Kaunispään rinteille tehdään muutama, merkattu flow-rata eli reitti alamäkipyöräilylle. Tarjolla on myös vaativampia seikkailureittejä sekä pitempiä etappeja Saariselän alueella. Pyöräreiteissä pysytään mahdollisimman luonnonmukaisissa ratkaisuissa eikä suuria maansiirto- tai rakennustöitä tulla tekemään.

– Ylös noustaan tuolihissillä, jossa on varattuna koukut myös polkupyörille. Kesäaikaan tuolihissi on käytössä myös maisemahissinä muille matkailijoille. Hissiin voi ostaa kertanousuja tai toisaalta vaikkapa kausikortin, kertoo Juha Pölönen .

Kesän aikana rinteiltä järjestetään ohjattuja retkiä sekä Urho Kekkosen kansallispuistoon että Rumakurulle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ski Saariselkä tekee yhteistyötä paikallisten yrittäjien ja Kiilopään kanssa.

Vuokraamosta kaikki tarvittava

Sport Bistro Pilkun tiloihin tulee kesän ajaksi Bike Shop, josta saa vuokralle alamäkiajoon, kuten myös muuhun vaativampaan maastoajoon, soveltuvat laadukkaat Lapierren ja Ghostin täysjousitetut maastopyörät.

– Junioreille tulee myös muutama pyörä ja oma alamäkiharjoittelualue, lupaa Pölönen.

Lisäksi tarjolla pidemmille retkille hyvin soveltuvat sähköavusteiset Tunturi e-Max-fatbiket ja talven aikana jo ajossa olleet Nishiki -fatbiket.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pyörien varauksen ja liput voi ostaa myös ennakkoon nettikaupastamme, joka avautuu ennen kesäkuuta.

Saariselkä Bike Shopista löytyy myös rajoitettu määrä varusteita vuokralle ja myytävänä sekä pieni valikoima vaatteita, hanskoja ja varusteita. Bike Shopissa palvelee myös kahvila, jossa on mahdollisuus päivän aikana hengähtää.

Uusia pyöräilytapahtumia

Saariselkä Bike Park isännöi myös täysin uutta Arctic Grind -pyöräilytapahtumaa, joka polkaistaan 20.7. Saariselän laskettelurinteiltä.

– Kisa on pääasiassa metsä- ja hiekkateillä ajettava kisa, joka on pituudeltaan n. 150 km. Lisäksi löytyy myös puolimatkan kisa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tapahtuma järjestetään yhdessä Saariselkä Trainingin kanssa. Tapahtumasta ja sen ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin toukokuun aikana.

Rinteillä kulkee myös frisbeegolfrata. Inarin kunnan frisbeegolfiradalle tulee uusi lähtöpiste hissin ala-asemalle Ski Bistro Pilkun

tuntumaan.

– Meiltä saa vuokralle myös frisbee-kiekkoja.

– Pelikierroksen jälkeen voi pysähtyä meille vaikkapa jätskille tai limpparille, Pölönen suosittelee.

Ilmoita asiavirheestä