Paikallisuutiset

Yksityinen kosmetologikoulu aloittaa Saariselällä

Hyvinvointihoitola Aurora Spa ei enää kärsi työvoimapulasta, kun hoitolan rinnalle perustettiin oma kosmetologikoulu.

Saariselällä aloittaa marraskuussa toimintansa yksityinen kosmetologikoulu.

Ajatus kosmetologikoulusta lähti siitä, että Saariselällä toimiva, Say Spa Valon omistama Aurora Spa -hyvinvointihoitola on kärsinyt työntekijäpulasta.

Oman kosmetologikoulun kehittämisen aika tuli, kun korona iski parhaaseen sesonkiaikaan keväällä 2020. Yritys sai kehittämistukea Business Finlandilta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Day Spa Valo oy on tehnyt vuosia yhteistyötä kosmetologi- ja hierojakoulujen kanssa tarjoamalla opiskelijoille työssäoppimispaikkoja ja opettajille työelämäjaksoja hyvinvointihoitolassaan Aurora Spassa Saariselällä.

– Tästä taustasta me halusimme lähteä uutena liiketoiminta-alueena selvittämään yksityisen kosmetologikoulun perustamista hoitolan yhteyteen, Day Spa Valon toimitusjohtaja Pia Viskari kertoo.

Kausiluontoisuus syynä työntekijäpuolaan

Viskarin mukaan hyvinvointihoitola on kärsinyt työntekijäpulasta, koska työ on hyvin kausiluontoista ja riippuvainen matkailusta.

– Opiskelijatoiminta mahdollistaa tulevan liiketoiminnan kasvun, kun matkailu taas palaa normaalitasolle, Viskari sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tuleva joulukuu näyttää jo nyt siltä, että emme pysty vastaamaan hyvinvointipalveluiden kysyntään. Siksi Day Spa Valossa ollaan vakuuttuneita kosmetologikoulun perustamisen tärkeydestä, hän lisää.

Opiskelu kestää 12–18 kuukautta

Kehittämisen tuloksena syntyi Arctic Beauty School.

Koulun opetusta kuvaillaan kokemukselliseksi, sillä oppimisympäristö on oman kauneudenhoitopalvleuita tuottavan hoitolan myötä hyvin työelämälähtöinen.

Opiskelijoille luodaan koulussa henkilökohtainen oppimispolku ja aikataulu. Opiskelu kestää 12–18 kuukautta, sillä opiskeluaikaan vaikuttaa opiskelijan aikaisempi osaaminen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hyvinvointipalvelujen kysyntä kasvaa

Perustajat näkevät, että kauneudenhoitoalan oppilaitoksen sijainti omassa kunnassa on hyvä asia, sillä hyvinvointipalveluiden kysyntä vaikuttaa olevan vahvassa kasvussa matkailun lisääntyessä.

Kosmetologikoulussa aiotaan panostaa myös kansainvälisyyteen ja kansainvälisten matkailijoiden palveluosaamiseen. Marras–joulukuuksi yritykseen saadaan mukaan kaksi kauneudenhoitoalan vaihto-opiskelijaa Ranskasta.

Yrityksen hallituksen puheenjohtaja Sanna Niemelä kertoo, että uusi kosmetologikoulu on herättänyt paljon kiinnostusta jo ennen kuin uutista oli edes virallisesti julkaistu.

Ilmoita asiavirheestä