Paikallisuutiset

Vuoden Partioaitta löytyy Saariselältä

"Myymälä on tehnyt erittäin erinomaista työtä pitkäjänteisesti ja vakiinnuttanut asemansa pienillä markkinoilla. Myymälä on toteuttanut mitä parhaimmalla tavalla asiakkaan parhaana kaverina olemista. Ja myymälässä on erittäin vahva palvelukulttuuri. Kävijää otetaan vastaan kuin vierasta omaan kotiin. Myymälä on varmistanut omalla erinomaisella työllään sen että myynti vaihtelevissa olosuhteissa kasvaa. Maksaneet asiakkaat kasvaneet. Myymälästä nousee vahvasti esille oma hieno tapa palvella mitä erilaisempia asiakasryhmiä. Tiimillä on erinomaiset tehokkuusluvut myynti per neliö ja tuote per asiakas sekä henkilöprosenttimyynneistä. Tiimin reagointi paikallisuuteen on esimerkillisellä tasolla. Myymälä on myös myynyt asetetun budjetin."

– Kyllä minä tunnistan meidät tästä, sanoo myymäläpäällikkö Heli Kyrö Saariselän Partioaitasta.

Kuvaus oli kunniakirjasta, joka myönnettiin Saariselän Partioaitalle. Tänä vuonna valittiin kaksi myymälää, kunnian sain myös Lahden myymälä. Kyseessä oli Partioaitan Vuoden Myymälä 2018 kunniaosoitus.

Saariselällä Partioaitta aloitti toimintansa 30 vuotta sitten. Pyöreitä vuosia juhlistetaan marraskuussa 2019. Alussa Partioaitan omisti puhtaasti nimensä mukaisesti partiolaiset, Helsingin Partiosäätiö. Pääkaupunkiseudulta, Yrjönkadulta löytyy Suomen ensimmäinen ja vanhin Partioaitta, joka vietti viime vuonna 90-vuotis juhlia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuonna 2011 partiolaiset myivät Partioaitan Ruotsalaiselle Fenix Outdoor ABlle.

– Partiosäätiön olisi pitänyt investoida niin paljon liikkeisiin ja yritystoimintaan. Kivijalkamyymälöiden pito alkoi käydä haasteellisemmaksi, tietää Kyrö.

– Tänä päivänä verkkokauppamyymälät ovat ottaneet kivijalkakaupoilta paljon tilaa. Täällä Saariselällä se on meidän vahvuus, kun asiakas tulee kauppaa, hän tarvitsee tuotteen heti, eikä jää odottamaan tuotetta netistä. Sen olen huomannut, että paikallisten käynnit on hieman vähentyneet, mutta se ei ole ainakaan vielä vaikuttanut meidän myyntiin.

Tuuraajan pesti venähti

Myymäläpäällikkö Heli Kyrö aloitti Partioaitan palveluksessa vuonna 1994 kesätyöläisenä ja somistelijana. Vuonna 1999 Heli työskenteli pari vuotta Yrjönkadulla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lupasin sen hetkiselle toimitusjohtajalle, että tulen sijaistamaan äitiyslomalaista Saariselän Partioaittaan.

– Muistan kun palattuani kotiseudulleni, ensimmäistä kertaa juoksin Iisakkipäälle ja siellä laella pysähdyin, enkä kuullut mitään. Niin olihan se mahtava tunne. Tunsin olevani kotona Helsinkityörupeaman jälkeen. Se oli mukavaa.

Helin sijaistavan hoitovapaakin vielä jatkui ja Heli lupautui jatkamaan vielä kevään.

– Mutta se kevät on nyt venynyt ja huomaan olevani vielä täällä, nauraa Heli lähes 20 kevään jälkeen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Heli toimii myös hiihdonopettajana aina kun Partioaitan töiltä ehtii.

Ulkomaalaiset liikenteessä

Myymäläpäällikkö Kyrö tietää, että Partioaitta ei nimenä kerro ulkomaalaisille mitään, vaikka kotimaassa Partioaitta vahva brändi.

– Kun nimessä ei ole mitään sporttia tai outdooria, niin eihän se pelkkä Partioaitta kerro heille mitään, se on oma haasteensa. Kuitenkin ulkomaalaisten määrä on myös meidän asiakaskunnassa lisääntynyt. Tästä täytyy myös kiittää paikallisia asukkaita, kun ovat usein meille asiakkaita opastaneet. Ulkomaalaisten matkailun kasvu Saariselällä on ollut parina vuotena hurjaa.

– Kiinalaiset kuluttaa rahaa matkoillansa ja sen kyllä huomasi edellisenä vuonna myös meidän toiminnassa.

Lisäksi Partioaitan asiakkaina käyvät myös keski-eurooppalaiset, jotka ovat ulkoilmaihmisiä ja he käyttävät paljon Partioaitan palveluita.

Kevät on ehdottomasti Partioaitan sesongeista paras. Silloin asiakkaina ovat kotimaiset vieraat, jotka ovat tulleet tunturiin hiihtämään.

– Kyllä silloin ostetuimmat tuotteet pyörivätkin maastohiihdon ympärillä.

Mukava työpaikka

Helin lisäksi Partioaitassa työskentelee kolme henkilöä riippuen sesongista. Partioaitan työntekijöissä on vähän vaihtuvuutta.

– Meillä on tällä hetkellä mukava tiimi täällä töissä. Me ollaan pieni työyhteisö ja teemme paljon joustoja puolin ja toisin esimerkiksi työvuoroissa, Heli kuvailee.

– Partioaitta on työpaikkana ollut arvostettu ja meille kysytään töihin. Meidän arvoja arvostetaan, sillä me olemme myös ympäristöstä huolehtivaisia, Heli lisää.

Yksi Partioaitan myyjistä on Viitasaarelta kotoisin oleva Milla Rossi . Hän on ollut pari vuotta Partioaitan palveluksessa.

– Parasta täällä on työkaverit ja asiakkaat, Milla kiteyttää Partioaitassa työskentelyn parhaita puolia.

Yhtäkkiä myymälän takaovi käy ja Terhi Pekkala tulee työvuoroonsa iso, punainen rinkka selässään.

– Täältä meidän retkeilijä saapui, Heli huikkaa keittiön puolelta.

– Joo mä vähän testailin tätä rinkkaa. Nämä on niitä meidän Klubi-tuotteita, jota kuulumalla 365-klubiin voi lainailla, esittelee Terhi reppua selässään.

Terhi on aloittanut työt Partioaitassa kesällä. Hän on kotoisin Savosta, mutta on asunut Saariselällä jo 13 vuotta.

– Enkä ole lähdössä täältä Saariselältä enää mihinkään.

Voit tilata Lappifanin erikoislehden suoraan kotiin tai puhelimeen osoitteesta www.saariselansanomat.fi

Partioaitan Helin TOP 3 tekemistä ruska-aikaan Saariselällä:

1. Kokeile sähköavusteista läskipyörää.

Jos ei ole sitä koskaan kokeillut, niin kannattaa. Täällä Saariselällä siihen on mahdollisuus ja on monitasoisia reittejä. Se on ihan hauskaa!

2. Iisakkipään rinteiden läpi Pietarinvaaran yli Vellinsärpimään ja sieltä Tammukkaojalle ja sieltä taas Pääsiäiskurua pitkin Iisakkipäälle.

Tämä reitti oli minun lempijuoksureittejä.Tämä on hauska lenkki ja monenlaista maastoa. Tammukkaoja on mukavan näköinen.Reitti on noin 15 kilometrin pituinen.

3. Kiilopään huipulla maisema-penkki

Syksyllä pitää käydä istahtamassa tällä penkillä. Portaat vievät Kiilopään huipulle, josta penkkikin löytyy.

Tuotteita ilmaiseksi koekäyttöön

Partioaitan 365 Klubin jäsenillä on mahdollisuus kokeilla retkeilyvälineitä luonnossa. Myös Saariselän Partioaitasta voi lainata panttia vastaan retkeilyvarusteita.

– Siellä on rinkkoja, reppuja, gps, teltta, pari keitintä, suunnon gps-kelloja, riippukeinuja ja liukulumikenkiä, listaa myymäläpäällikkö Heli Kyrö Saariselän Partioaitasta.

Näin saa helposti kokemuksen ja tuntuman siitä mitä varusteita tarvitsee omilla retkillään. Retkeilyvarusteiden lainaus on 365 Klubin jäsenille ilmaista ja Klubiin liittyminenkän ei maksa mitään. Varusteet on mahdollista ottaa lainaan enintään 48 tunnin ajaksi, eli käytännössä yhden tai kahden yön lyhyelle retkelle.

IBM

Ilmoita asiavirheestä