Ihmiset

Voimakas poro ja kaunis luonto -näyttely

Voimakas poro ja kaunis luonto -valokuvanäyttelyssä esitellään Saamelaisalueen koulutuskeskuksen poronhoitajan ja luonto-ohjaajan koulutusohjelmien oppimisprojektin satoa. Näyttelyprojektin ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijat.

Projekti perustuu Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaan Arktista pedagogiikkaa II – saamelaisopetuksen digiverkosto -hankkeeseen, jossa etsitään opiskelijalähtöisiä ammattiopintojen toteutustapoja. Projektia on tehty yhteistyössä Kulttuurisensitiivinen opinpolku (ESR) -hankkeen kanssa.

Valokuvat esittelevät Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ammattialoja, työn arkea sekä elämää näissä ammateissa. Poronhoitajaopiskelijoiden työnkuva koostuu pääosin poronhoidosta ja siihen liittyvistä erilaisista työtehtävistä ja vuodenaikaistöistä. Luonto-ohjaajaopiskelijat ovat monipuolisesti tekemisissä luonnon kanssa ja koulutus antaa valmiuksia työskennellä esimerkiksi luonto-ohjaustehtävissä.

Luonto-ohjaajaopiskelija Mika Lustig kertoo:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Syksyn 2019 aikana olemme muun muassa opetelleet kalastusta kaupallisen kalastuksen näkökulmasta, erilaisia luonnossa selviytymisen taitoja, suunnistusta sekä teltassa yöpymistä. Lisäksi olemme tutustuneet paikallistuntemukseen sekä paikalliseen kulttuuriin.

Opiskelijoiden mukaan metsässä oleminen, luonto, ulkoilu ja porot ovat parhaita asioita näillä aloilla.

– Parasta on, kun saa olla metsässä pidempään kuin kaksi päivää, poronhoitajaopiskelija Niilo Vitikka toteaa.

Näyttelyssä näet hetkiä opiskelijoiden arjesta pohjoisessa, joka näyttäytyy vaihtelevana, värikkäänä ja mielenkiintoisena. Kuvat ovat samalla herkkiä, mutta niissä on myös huumoria mukana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näyttelyyn osallistuvat opiskelijat

Mika Lustig

Minna Haapanen

Eva Alonen

Aile-Maria Karvonen

Henry Haataja

Rebekka Madisson

Faskuoskal Magga

Niilo Vitikka

Pauliina Kumpula.

Ilmoita asiavirheestä