Ihmiset

Vetovastuu siirtyi Pohjois-Lapin kameraseuralle

Luontokuvatapahtuma Camera Borealis järjestetään jälleen marraskuussa. Tapahtuma tuo jälleen upeat luontokuvaesitykset valkokankaalle Inariin, kuten kahdenkymmenen vuoden ajan on tapahtunut. Luontokuvatapahtuman vetovastuu on nyt siirtynyt Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus Siidalta Pohjois-Lapin kameraseuralle.

Tapahtumapaikkana on kuitenkin edelleen tuttu Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan auditorio.

Pohjois-Lapin kameraseuran puheenjohtaja Jouni Männistö kertoo, että tuleva Camera Borealis on ainakin aluksi yhden päivän mittainen. Tapahtuman ajankohtana on marraskuun toiseksi viimeinen lauantain eli 16.11.2019.

– Kerään ensin kokemusta tapahtuman järjestämisestä ja katsotaan, miten tapahtuma saadaan pyörimään, ja pohditaan myöhemmin, onko seuralla rahkeita tehdä jatkossa kaksipäiväsistä Camera Borealista, pohtii Jouni Männistö.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ylä-Lapin Luontokeskus Siida on Pohjois-Lapin kameraseuran apuna tapahtuman järjestämisessä, vaikka vastuu onkin siirtynyt kameraseuralle, kertoo Metsähallituksen erikoissuunnittelija Kirsi Ukkonen .

Hän on ollut Camera Borealiksen järjestelyvastuussa vuosien ajan.

Camera Borealiksen teemana on tällä kertaa Kahdeksan vuodenaikaa – pysyvää vai katoavaa? Tapahtumassa pohdiskellaan ympäristön muutoksia. Esiintyjävieraiden pääjoukko on paikallisia luontokuvaajia. Osana tapahtumaa avataan Ylä-Lapin luontokeskus Siidaan kolmen Suomen eturivin luontokuvaajan näyttely, Muuttuva talvi sekä nähdään siihen liittyvä luontokuvaesitys. Näyttelyn ovat tehneet Markus Varesvuo , Jarmo Manninen ja Ville Heikkinen .

Ilmoita asiavirheestä