Paikallisuutiset

Valon lomakylä etenee Saariselällä

Metsähallitus ja Valo Investments Group Holding Oy ovat tehneet kaupat Saariselän rinnealueella sijaitsevasta tontista, kertoo Metsähallitus tiedotteessaan. Kauppa on osa kokonaisuutta, jossa Valo on sopinut ostavansa Metsähallitukselta 24 ja Inarin kunnalta 25 tonttia seuraavien vuosien aikana. Valo osti ensimmäiset tontit Saariselältä maaliskuussa 2019.

– Metsähallituksen myymä tontti sijaitsee Saariselän rinnealueella Anteri-nimisen kadun varrella. Valon Metsähallitukselta aikaisemmin ostama tontti sijaitsee nyt myydyn tontin vieressä. Näiden kahden myydyn tontin lisäksi olemme sopineet tekevämme samalta alueelta 22 muuta tonttikauppaa Valon kanssa, kertoo kaavoitusinsinööri Tanja Hämäläinen Metsähallitukselta.

Myös Inarin kunnalta ostettavat 25 tonttia sijaitsevat samalla alueella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensimmäiset mallitalot valmistumassa

– Meillä on valmistumassa kaksi mallitaloa tämän kevään aikana. Näitä mallitaloja käytetään markkinoinnissa kesän yli, ja tällä välin alueella jatkuu rakentaminen vilkkaasti kevään, kesän ja syksyn aikana. Tavoitteena on saada noin 20 huvilaa valmiiksi marraskuun loppuun mennessä, jolloin meidän ensimmäinen talvikautemme alkaa, Valo Finlandin toimitusjohtaja Taru Lehtonen kertoo.

Huvilat rakennetaan kotimaisesta lamellihirrestä ja viimeistellään luonnon materiaalein. Kaikissa huviloissa on kolme makuuhuonetta omilla kylpyhuoneilla sekä saunatiloissa poreallas. Huviloiden panoraamaikkunoista avautuu näkymä Urho Kekkosen kansallispuistoon. Modernit huvilat vuokrataan yhteistyössä hollantilaisen, korkealuokkaisia loma-asuntoja välittävän Dutchenin kanssa.

– Projekti on otettu innostuneesti vastaan ja olemme saaneet paljon kyselyitä matkanjärjestäjiltä ja suoraan matkailijoilta. Huvilat koetaan erittäin laadukkaiksi ja näyttää sille, että saamme houkuteltua alueelle lisää maksukykyisiä asiakkaita, Lehtonen iloitsee.

– On hienoa, että Valon ennakkomarkkinointi on sujunut positiivisesti ja investoinnit Saariselälle jatkuvat, Tanja Hämäläinen toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän uskoo, että uuden kansainvälisen toimijan mukaantulo lisää asiakkaiden kirjoa ja mahdollistaa tulevaisuudessa myös uutta palvelutarjontaa.

Korkealuokkaisen majoituksen tavoitteena on myös houkutella matkailijoita viipymään alueella pidempään, jolloin matkan ilmastokuormitus pienenee.

Ilmoita asiavirheestä