Paikallisuutiset

Uutta tietä jaksaa odottaa

Nellimin tien peruskorjaushanke on edennyt kovaa vauhtia ja sen pitäisi valmistua loppusyksystä . Rakennustyöt aloitettiin vuoden 2018 tammikuussa. Uutta tielinjaa tulee noin 24 kilometriä. Nellimintietä levennetään, mäkiä tasoitetaan ja mutkia oiotaan.

Nellimin kyläläinen, tieaktivisti Tauno Haltta on aikoinaan ajanut tienkorjausta eteenpäin omissa luottamustoimissaan. Hän jaksoi pitää pitkään kovaakin ääntä Nellimin huonosta tiestä ja sen peruskorjauksesta.

– Niin kauan kuin jaksoin tien eteen taistella, uskoin että se vielä korjataan. Ja nythän tämä näyttää erittäin hienolta. Vaikka minä ajan nyt tuota tietyömaantietä ja renkaitakin on puhjennut jo kolmesti, niin en minä valita. Kun olen tapellutkin sen puolesta, niin en valita tietyömaasta. Kun tie tulee valmiiksi, suutelen sitä tietä, lupaa Tauno Haltta.

Tauno Haltta uskoo, että tie valmistuu ajallaan ja suunnitelmana mukaisesti. Haltta on käynyt marraskuussa Bennerin luona kysymässä Nellimin tien jatkosuunnitelmista. Haltan mielestä tie pitäisi puhkaista Norjaan asti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Benner sanoi, että jatkosuunnitelma on olemassa. Mutta nyt kun ministeri on vaihtunut, niin nyt täytyisi saada delegaatio käymään hänen juttusillaan.

– Tie Norjaan toisi kylälle vilskettä ja työpaikkoja. Ja varmasti paluumuuttajiakin tulisi. Kaikki palvelut pitäisi keskittää tähän Nellimin kylälle, eikä Paatsjoen sillan pohjoispuolelle, Haltta sanoo.

Willderness Nellimin yrittäjäpariskunta Mari ja Jouko Lappalainen iloitsevat myös Nellimin tien peruskorjauksesta.

– Kyllähän tien valmistumista on odotettu. Se on jo tosi pitkällä ja näyttää hyvältä. Minusta se ei edes näytä tietyömaalta vaan mahtavalta työmaalta, kuvailee Mari Lappalainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jouko Lappalainen ajaa Nellimiin lähes joka päivä. Hän on huomannut, että tien peruskorjaus etenee vauhdilla. Mies oli melomassa pari päivää ja senkin aikana oli työmaalla tapahtunut yllättävän paljon.

– Aina avataan uusi pätkä liikenteelle. Olen ottanut valokuviakin lähes joka päivä työmaalta. Pahin alkaa olla jo ohi, Jouko sanoo.

Rahat Nellimintien peruskorjaukseen tulivat eduskunnan myöntämästä väylien korjausvelkavaroista. Nellimin tien peruskorjaus ja päällystäminen maksaa arviolta 14 miljoonaa euroa.

Ilmoita asiavirheestä