Hyvinvointi

Uusia talvireittejä pyöräilyyn

Suomen Latu Kiilopään lähiympäristöön ja Saariselälle avattiin joulukuussa uusia fatbike- ja yhteiskäyttöreittejä. Reittejä huoltaa ja ylläpitää Roll Outdoors, joka vastaa myös Kiilopään vuokraamosta.

Avajaispäivänä uusia reittejä oli pyöräilemässä n.15 hengen reipas porukka. Mukana oli myös suuri talvipyöräilyn ystävä ja kansallispuistokummi Mikko “Peltsi” Peltola .

– Kiilopään talvipyöräreitit olivat aika syheröisiä. Jos on tottunut aiemmin, että talvimaastopyöräreitit ovat suoraviivaisia, niin tässäpä oli tehty mutkaa rajusti. Se oli hyvä asia. Näki, että reittisuunnittelija oli nähnyt vaivaa ja reitti oli tehty hyvin, Mikko Peltola fiilistelee.

Uusia huollettuja talvireittejä on avattu nyt yhteensä n. 50 kilometriä ja myöhemmin talvella tulee vielä n. 20 kmlisää. Reitit on suunniteltu yhteistyössä Metsähallituksen kanssa ja yhteistyö heidän kanssaan on toiminut erittäin hyvin. Saariselän alueen Hoito-osuuskunta osallistuu reittien ylläpitokustannuksiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Reitit on suunniteltu ja rakennettu pyöräilijöitä ajatellen, joten mutkia on tehty tarkoituksella ja korkeuseroja hyödynnetty mielenkiintoisen reitin aikaansaamiseksi, reittimestari Timo Veijalainen Roll Outdoorsilta kertoo.

– Ajankohtaisen reittitiedon löytää tällä hetkellä nettisivuiltamme, mutta myöhemmin on tulossa vielä Facebook-sivu jota on helpompi päivittää reaaliajassa maastosta käsin reittejä huoltaessa, Veijalainen jatkaa.

Ilmoita asiavirheestä