Ihmiset

Uppee on yhden naisen hyvinvointialan yritys

Niina Ronkainen perusti syksyllä oman hoitohuoneen, Uppeen, keskelle Ivalon kylää. Uppee tarjoaa asiakkailleen rentouttavia ja hoidollisia hoitokokonaisuuksia tuomaan hyvää oloa keskelle kiireistä arkea. Yrittäjä lupaa, että lihaskireydet ja stressi jäävät hoitohuoneelle, ja hoidosta lähdetään hyvällä mielellä, ja hymy huulessa.

– Tässä työssä parasta on pystyä auttaa ihmistä omien käsien kautta, oli kyseessä sitten niska-hartia-alueen kireyttä tai kovaa stressiä. Paras asiakaspalaute on asiakkaalta saatava huojentunut hymy, jonka hän antaa minulle lähtiessään.

Yrittäjyys on Ronkaiselle jo entuudestaan tuttua. Hän on toiminut vuodesta 2017 saakka sivutoimisena yrittäjänä myyden ruotsalaisen House of Lolan vaatteita. Päätöikseen hän on työskennellyt jo pitempään hoitoalalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Työskentelin sairaanhoitajana ja terveydenhoitajana täällä Inarissa, sekä Rovaniemen alueella. Hoitajan hommia minä olen painanut jo reippaat 10 vuotta, joten nämä yrittäjyyden tuomat pienet muutoksen tuulet olivat hyvin tervetullutta vaihtelua, Ronkainen sanoo.

Samaan hengenvetoon hän lisää, että yrittäjän arki on tuntunut erittäin hyvältä.

– Koen, että olen oikealla polulla, kyllä yrittäjyys on minua varten. Tämä on asia, joka tuntuu hyvältä just nyt. Olen nöyrän kiitollinen asiakkailleni siitä, että asiat ovat lähteneet näin hyvin liikkeelle. Kalenterissa on ollut täysiä viikkoja, ja se jos jokin saa yrittäjän hyvälle mielelle.

Muutakin kuin ”pelkkää hierontaa”

– Halusin tuoda Ivaloon sellaisia hoitoja, joita täällä ei aiemmin ollut. Esimerkiksi Voice Balance- ja Ki-energiahoito ovat saaneet paikallisten parissa hyvän vastaanoton.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ronkainen kertoo ottavansa myös uusia ideoita innolla vastaan.

– Minulta on jo pariin otteeseen kysytty, että voisinko ottaa palveluihini intialaista päähierontaa? Luvataan nyt tässä, että tämä toive tulee toteutumaan! Kun luin aikoinaan urheiluhierojaksi, niin kävin myös tälle hoitomuodolle koulutuksen, mutta siitä on sen verran aikaa, että minun täytyy vielä virkistää muistiani, ennen kuin voin lisätä päähieronnan palveluihini, Ronkainen lupailee.

Mutta milloin ja missä tilanteessa rentouttavat ja hoidolliset hoitokokonaisuudet ovat ajankohtaisia?

– Hoitoonhan kannattaa tulla koska vain! Ihan pelkästään se, että jos haluaa tulla rentoutumaan, on oikein hyvä ja hyväksyttävä syy. Jos eritellään hieman näitä minun hoitojani, niin Voice Balance on hoitomuoto, jossa keho hoidetaan kokonaisvaltaisesti. Hoito sisältää osia vyöhyketerapiasta, mutta hoidon pääpaino on äänenkäyttöön, purentaan ja hengitykseen osallistuvissa lihaksissa. Hoito-otteet ovat hierovia, painelevia ja venyttäviä. Hoitoon kuuluu myös syvähengityksen opettaminen, pallean rentouttaminen ja tarvittaessa erilaisten venytysten ohjaaminen. Purentalihasten käsittely toteutetaan kokonaisvaltaisesti käsittelemällä huolella tärkeimmät lihakset, myös suun sisäpuolelta, Ronkainen kuvailee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ki-energiahieronta on puolestaan intialainen syvä rentouttava hoito, jossa käsitellään lempeästi koko keho. Hoidossa hierotaan rytmisillä sivelytekniikoilla jalat, kädet, selkä, vatsan ja rinnan alue sekä lopuksi kasvot ja pää. Koko kehon energiapisteet huomioidaan, jonka vuoksi hoito on voimaannuttava ja auttaa vapauttamaan fyysistä jännitystä ja kireyttä. Tämän hoidon aikana arjen kiireet unohtuvat lämpimien vällyjen alle.

Voice Balancen juuret ovat Ivalossa

– Pari vuotta sitten tutustun uudestaan Kukkalan Marjaan , joka on tämän Voice Balance-hoidon kehittäjä ja kouluttaja. Marja tuli käymään Ivalossa, ja me mieheni ( Janne Ronkainen ) kanssa saimme häneltä Voice Balance-hoidot. Molemmat tykästyimme siihen saman tien. Minulla on vaikea astma, ja hoidon jälkeen tunsin, että minun oli paljon helpompi hengittää ja pitää ryhtiä yllä, Ronkainen kuvailee.

– Sanoin Marjalle, että jos hän ikinä päättää alkaa kouluttamaan ketään Voice Balanceen, niin minä olen todella kiinnostunut.

Ei kulunut aikaakaan, kunnes Marja soitti ja kertoi, että hän alkaa kouluttamaan muitakin hoidon pariin.

– Minähän lähdin kouluttautumaan, ja aluksi minun suunnitelmana oli käyttää tätä hoitoa itseni ja mieheni hoitamiseen, mutta toisinhan tässä kävi. Kun tein harjoitushoitoja, niin huomasin, että kyseinen Voice Balance tulee todellakin tarpeeseen täällä Ylä-Lapissa. ” Mikset sie ala Niina tekemään tätä ihan oikiasti? ” Siitä se ajatus sitten lähti. Ajattelin, että kun minua kerta tällainen asia kiinnostaa, niin nythän se on hyvä aika sitten kokeilla, tuore hyvinvointialan yrittäjä sanoo hymy kasvoillaan.

Ilmoita asiavirheestä