Paikallisuutiset

Tuotteet kartuttavat juhlakassaa

Kolttasaamelaisten asuttamisen 70-vuotisjuhlavuotta vietetään tänä vuonna. Merkkivuosi huipentuu pääjuhlaan, joka pidetään 24.8. Sevettijärvellä.

– Meillä on isot juhlat tulossa elokuussa. Juhlakassaa kerrytetään nyt näillä t-paitatuloilla, kertoo Kolttakulttuurisäätiön asiamies Mari Korpimäki.

Kolttasaamelaisten asuttamisen 70-vuotisjuhla-logon, joka t-paidassakin nyt komeilee, on suunnitellut graffititaiteilija Sámi Hustler. Logo valittiin toukokuussa logosuunnittelukilpailussa.

– Suunnittelija ei muuta kerrokaan itsestään. Hän tekee kyseenalaisiin paikkoihin taidetta, joten haluaa pysyä nimettömänä.

– Logossa on kolttamiehen ja -naisen kädet, jotka tervehtivät nyt kaikkia.  Logossa lukee koltansaameksi "Yhdessä tehden, Sevettijärvi, Keväjärvi ja Nellim", esittelee Korpimäki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

T-paidan lisäksi myydään myös kangaskasseja samaisella teemalla varustettuna. Talvikylähankkeelle kerätään varoja punaisella avainlenkillä, jota koristelee helmikirjailuprintti.

– Kyllä Talvikylä joku päivä nousee, mitään vuosilukuja ei ole asetettu. Kolttakansa voimistuu ja vahvistuu entistä enemmän. Jos saan heittää villin veikkauksen, niin neljän vuoden sisään meillä on jo aivan erilailla asiat, sanoo Korpimäki.

Kolttasaamelaisten varainkeruutuotteita myytiin ensimmäistä kertaa viime lauantaina Nellimin kesäpäivillä. Tuotteita voi ostaa Kolttakulttuurisäätiöltä.

Ilmoita asiavirheestä