Hyvinvointi

Tuliterä terässilta vie nyt yli Nuorttijoen Urho Kekkosen kansallispuistossa

Urho Kekkosen kansallispuistoon valmistui ehkäpä koko Lapin hienoin retkeilyriippusilta. 50 metriä tuliterää teräksistä siltaa on nyt valmis käytettäväksi Nuorttijoen ylittämiseen Kolsankoskella Savukoskella. Kunnon avajaisia vietetään ensi kesänä.

Patikointimatkaa sillalle kertyy, mutta se on matkan väärti. Sillan kautta pääsee Nuorttijoen retkeilyreitille, joka vie jokikanjonin hienoihin maisemiin. Nuorttijoki on erityisesti suosittu kalastuskohde, mutta tällä sillalla ei tarvitse jonottaa retkeilijäruuhkassa ylitsepääsyä, sillä se sijaitsee vain puolisen kilometriä valtakunnanrajalta Urho Kekkosen kansallispuiston kaakkoisosassa. Idässä häämöttävät naapurimaa Venäjän maisemat.

Näin hienoa siltaa kannattaa juhlia, mutta koska syksy on pohjoisessa jo pitkällä, pidetään avajaisjuhlallisuudet ensi kesänä.

Tukeva terässilta retkeilijöille ja työtehtävissä kulkeville

Uusi silta on betoniperusteinen, mutta muuten täysin teräsrakenteinen. 50 metrin pituisen sillan rakentaminen oli todella iso ja vaativa urakka, sillä rakentamispaikka on syrjässä teistä lähellä itärajaa. Rakennustarvikkeet jouduttiin kuljettamaan paikalle helikopterilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Metsähallituksen Luontopalvelut rakennutti sillan eduskunnan myöntämällä erillisrahoituksella ja kunnan myötävaikutuksella. Sillan rakentaminen maksoi 450 000 euroa.

Sillan suunnitteli Vahanen Suunnittelupalvelut Oy ja rakensi Marrak Oy. Paikalla ollut aiempi vanha ja huonokuntoinen silta romahti kuluvan vuoden tammikuussa suuren lumimäärän painosta.

Siltaa käyttävät retkeilijöiden lisäksi myös rajavartijat ja poronhoitajat.

Ilmoita asiavirheestä