Ihmiset

Tankavaaran kultaviikko polkaistiin käyntiin

Tankavaaran Kultakylän kultaisa juhlaviikko aloitettiin SM-kisoilla perjantaina. SM-kisoihin osallistui tänä vuonna 300 vaskaajaa. Itse maailman mestaruudesta mittelöidään ensi viikon lopulla.

Kullanhuuhdonnan SM-kisojen aloituspäivän viimeisiä alkueriä vaskattiin, kun Tankavaaran Kultakylän isäntä Marko Touru hiippaili kisapaikalle tarkastamaan, että toimiiko kaikki niin kuin pitää.

– Kyllähän stressiä aina tulee, kun tälläistä suurta tapahtumaa alkaa järjestämään, mutta kyllä tämä nyt näyttää olevan jo voiton puolella. Keliin nähden on ihan hyvä fiilis. Nyt täällä on jo kisat käynnissä ja kaikki on pelannut oikein hyvin. Ja paikat on nyt kunnossa, sanoo tyytyväisen ja helpottuneen oloinen Tankavaaran Kultakylän isäntä Marko Touru.

SM-kisat aloitettiin viileässä, Lapin kesäsäässä. Lämpömittari näytti lukemana kahdeksaa lämpöastetta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Eihän tämä keli meitä suomalaisia haittaa, mutta ulkomaalaisille vieraillemme olisin toivonut vähän lämpimämpää keliä. Onhan meillä vieraita aina Afrikasta asti.

Touru kertoo, että kisanjärjestäjä on laittanut viestiä kanavissaan, että osallistujat ottaisivat talvivaatteita matkaan kisamatkalleen.

– Ja kyllä karvahattuja ja pipoja näyttää hyvin olevan päässä. Vesisadehan se pahin on, mutta kymyyttä vastaan voi aina pukeutua.

Viikon ajan Tankavaaran Kultakylässä tapahtuu paljon. Tankavaaran isäntä listaa kolme tapahtumaa, joita ei kannata jättää välistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Avajaiskulkue on omanlainen nähtävyys ja sitä kannattaa tulla katsomaan. Keskiviikkopäivä on taas sellainen julkkispäivä, jolloin näyttelijä Ville Haapasalo on täällä koko päivän.

Myös Suomen Selviytyjät tv-sarjasta tutut Sampo Kaulanen ja Juhana Helmenkalastaja nähdään Tankavaaran kullanhuuhdontahaasteissa. Perjantaina on kultamiesillallinen, jonne pääse kaikki halukkaat. Ja lauantaipäivä on tietenkin itse MM-kisojen finaalipäivä.

Uusia mestareita vaskattiin viikonloppuna

Tankavaaran kullanhuuhdonnan SM-kisat mittelöitiin viime viikonlopuna. Kullanhuuhdonnan SM-mestariksi naisten sarjassa voitti Maija Keränen . Miesten sarjassa parhaan ajan vaskasi Antti Seppälä . Veteraanien sarjassa ykköspaikan vei Auvo Syrjälä . Lasten sarjassa kultamitallin sai kaulaansa Leon Heydrich Saksasta. Aloittelijoiden sarjassa voiton vei Jan Söderlund Ruotsista.

Ilmoita asiavirheestä