Paikallisuutiset

Jos olet syyslomalla matkalla pohjoiseen, varaudu talvirenkailla, sillä Saariselällä voi lokakuussa hyvinkin näyttä tien päällä jo tältä. Arkistokuva lokakuulta 2017. Kuva: Tarja Karjalainen

Talvirenkaat alle, jos ajelet syyslomalle pohjoiseen

Aikaisin pohjoisessa satanut ensilumi ja etelän kylmät yöt ovat aloittaneet talvirengaskauden Suomessa hieman tavallista aikaisemmin. Talvirenkaiden mallista riippumatta vaihtoon kannattaa ryhtyä nyt.

Paikoin jo hyvinkin talviset ja liukkaat ajokelit edellyttävät talvirenkaiden käyttöä.

– Jos syyslomalla olet tulossa pohjoiseen, on syytä erittäin vakavasti harkita talvirenkaiden vaihtoa. Lapissa ajokelit ovat jo osittain talviset ja saattavat muuttua hyvinkin nopeasti, Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora sanoo.

Pohjois-Suomessa on monin paikoin jo lunta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Todellinen liukkaus alkaa, kun sateista päivää seuraavat kylmät yöt, joiden seurauksena teille syntyy petollista mustaa jäätä.

Lain mukaan talvirenkaita on käytettävä kelin ja olosuhteiden niin vaatiessa marraskuun ensimmäisen päivän ja maaliskuun viimeisen päivän välisen ajan. Oikeasta vuodenaikaan sopivasta rengastuksesta vastaa aina ajoneuvon kuljettaja.

Tien päällä kelit voivat muuttua nopeastikin. Ei riitä, että renkaat ovat pitävät ja keliin sopivat matkan alkaessa, vaan niiden on oltava vuoden ajan mukaiset ja turvalliset läpi matkan.

Siksi talvirenkaat on hyvä vaihtaa jo nyt. Laki sallii myös nastarenkaiden käytön talvirengaspakon ulkopuolella, jos olosuhteet niin vaativat.

Ilmoita asiavirheestä