Ihmiset

Kulttuuritoimen kuulumisia:

Taide kukoistaa syksyisessä Inarissa

Lauantaina toinen lokakuuta on kuvataiteilija ja dokumentaristi Tiina Melingin näyttelyn avajaiset kulttuuritila Kuulaassa. Tiina Melingin näyttely on osa kahdeksan osaista näyttelykiertuetta ympäri Suomen. Tämä viimeinen osa kiertuetta käsittelee luonnon olemusta Inarijärven saarissa. Kantavina teemoina oma sisäinen prosessi luopumisesta, jatkuvuudesta ja tulevaisuuden toivosta. Luonnontärkeydestä ja luonnosta elämisestä, muuntumisesta ja syklisyydestä. Maalauspaikkoina teoksille on ollut mm. Suovasaari ja Petäjäsaari.

– Suovasaari on menneisyyden sielujen saari, monta hyvää tuotosta ja herkkää tilannetta on siellä koettu ja syntynyt. Se on luova paikka, uusien alkujen lähde. Vanhasta hyvästä kämpästä oli tehty savusauna, minä sitten nimesin sen savusauna-galleriaksi, kun kuivatin maalauksiani siellä ja kulkijat halusivat nähdä mitä sisällä oli. Petäjäsaaren honkien humina tuuditti luontoäidin kehtoa, jossa oli hyvä nukkua sillä aikaa kun uistelijat juhlistivat ensimmäistä osallistumiskertaansa kisoihin, kuvataitelija kertoo.

Tiinan öljyvärimaalauksiin ja päiväkirjamerkintöihin pääsee tutustumaan kulttuuritila Kuulaassa, Ivalon ytimessä. Paikan päällä lisää kertomusta koko projektin kantavista teemoista ja ajasta joka tämän prosessin laittoi käyntiin.

Myös Koppelossa tapahtuu

Kulttuuritoimi on ollut mukana myös järjestämässä ja mahdollistamassa Taiteiden talo-tapahtumaa Koppeloon. Tapahtuma on taiteiden yön järjestäjän Katri Kittilän idea ja visio siitä miten konseptia voi uudistaa ja kehittää. Tapahtumassa on mahdollisuus osallistua ilmaisiin työpajoihin, joissa pääsee kokeilemaan erilaisia luovia menetelmiä, niin käsitöitä kuin luovaa ilmaisua. Tapahtuman ohjelman näet facebookista ”taiteiden talo”-tapahtumasivulta. Illalla on myös luvassa open stage ja jamit, jota varten voi ottaa mukaan omia soittimia!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Illan kruunaa Henna Karppisen keikka, jossa hän esittää ensimmäistä kertaa omaa tuotantoaan. Taiteiden talo tapahtuma on myös osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, ja näin ollen linkittyy osaksi koko Euroopan laajudella järjestettäviä kulttuuri tapahtumia! Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on päihteetön. Pientä purtavaa on myynnissä Koppelon kyläyhdistyksen toiminnan kautta.

Terveisin,

Ilmoita asiavirheestä