Paikallisuutiset

Syväkeräysastioista löytyi rakennusjätettä Laanilassa

Laanilassa Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapecon aluekeräyspisteellä on havaittu väärinkäyttöä. Polttokelpoisen jätteen syväkeräysastioihin oli sijoitettu suuri määrä rakennusjätettä. Aluekeräysastiat ovat tarkoitettu ainoastaan aluekeräysmaksua maksavien kotitalouksien polttokelpoiselle jätteelle, eikä astioihin tulisi sijoittaa mitään muuta jätettä.

Useita vaaratilanteita kesän aikana

Keräysastioiden väärinkäytökset aiheuttavat tyhjennysautojen kuljettajille vakavia vaaratilanteita. Tänä vuonna Lapecon toimialueella on sattunut jo useampia väärinkäytösten aiheuttamia vaaratilanteita. Kesäkuussa roska-auton pakkausosassa syttyi tulipalo, kun metallinkeräysastiaan oli sijoitettu polttoainetta sisältävä ruohonleikkurin tankki. Laanilan tapauksessa toinen rakennusjätteellä täytetyistä syväkeräysastioista oli jätettävä tyhjentämättä, sillä säkki ei nostettaessa kestä painavien ja terävien esineiden aiheuttamaa rasitusta ja kuljettaja olisi ollut vaarassa jäädä putoavan rakennusjätteen alle.

Lapeco neuvoo lajittelussa

Rakennusjätteen oikea osoite on jäteasema. Jäteasemat vastaanottavat lajiteltua rakennusjätettä kaikilta Lapecon toimialueen ekomaksua maksavilta kiinteistöiltä ilman erillistä maksua (500 kg/vuosi). Lapeco auttaa kuluttajia lajitteluongelmissa joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Ilmoita asiavirheestä