Paikallisuutiset

Suistamon Sähkö laittaa lantiot liikkeelle

Suistamon Sähkö on fuusioenergialaitos, jonka soinnista voit tunnistaa teknojalkaa vipattavaa jumputusta, maailmanmusiikkia sekä räppijulistusta. Yhtye on kasvattanut suosiotaan keikka keikalta ja lupaa laittaa Lapin kiertueellakin lantiot liikkeelle, ja tanssittaa kansan maaniseen menoon.

– Enemmän ja vähemmän jengi bailaa meidän keikoillamme olosuhteista riippuen. Joskus meno äityy ihan tosi villiksi samantien ja porukka hyppii ihan hiki päässä koko keikan alusta loppuun. Mutta meillä on myös paljon sellaista voimakkaasti kantaa ottavaa sisältöä joissakin kappaleissamme että välillä ihmiset ihan vaan pysähtyy kuuntelemaan niitä tekstejä ja tunnelmia, Suistamon Sähköstä kuvaillaan.

Suistamon Sähkön koneosastolla häärii käyttöpäällikkö Eero Grundström , paljepelillä etnon suuntaan vääntää haitarivelho Anne-Mari Kivimäki ja lauluvoimaa ilmoille kajauttavat tanssikenraalit Reetta-Kaisa Iles ja Tuomas Juntunen .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suistamon Sähkön Tuomas Juntunen luonnehtii yhtyeen musiikkia folkelectroksi, haitaritranseksi sekä etnoteknoksi.

– Siinä kuuluu haitarin renkutusta, räppi julistusta, voimakasta etnolaulantaa, sämplättyä konemusiikin pulputusta ja säksätystä. Lyhyesti sanottuna erittäin tanssittavaa bilemusaa semmosella jännällä twistillä. Isossa osassa keikoilla on tietysti myös esitanssi ja muutenkin koreografioitu lavashow.

– Me ollaan yksi Suomen yllättävimmistä, kummallisimmista ja mielenkiintoisimmista bileakteista tällä hetkellä. Meillä on ollut Lapin perukoilla muutama tosi kova keikka ja takaamme ettei show jätä tälläkään kertaa kylmäksi, lupaa Tuomas Juntunen.

– Hyvät tanssikengät jalkaan, aivot narikkaan ja rohkeasti lavan eteen hyppimään tasajalkaa, Juntunen neuvoo lopuksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Bar PaPaNAssa, Inari 5.4.

Hotelli Riekonlinnassa, Saariselkä 4.4.

Ilmoita asiavirheestä