Ihmiset

Soveltavaa kuvataidetta ja luontovalokuvausta Galleria Kakslauttasessa

Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen maisteriohjelman näyttely Luontosovellutuksi laajentuu ulos luontovalokuvan raameista. Näyttely on esillä Galleria Kakslauttasessa 22.9.2019 saakka. Samaan aikaan galleriassa on esillä myös sodankyläläisen kuvanveistäjän Sulo Norbergin reliefejä.

Koulutusohjelmassa luontokuvaus on rakentunut valokuvauksen lisäksi visuaalisen tiedon, luovan ilmaisun ja uusien digitaalisten välineiden käytön osaamiselle. Näyttelyn teemoja taustoittaa ympäristöestetiikan, paikantutkimuksen, luontomatkailun ja vihreän hyvinvoinnin opinnot ja niitä sitoo yhteen soveltavan kuvataiteen toimintaperiaate eli projektimuotoinen, osallistavasta taiteellisesta toiminnasta menetelmiä ammentava tutkimusperustainen yhteistyö.

– Galleria Kakslauttanen on erinomainen näyttelytila tälle näyttelylle. Tila on avara ja näyttävä. Hankkeessa tehty työ soveltavan taiteen ja luontokuvan kehittämisessä pääsee upeasti esiin ja näyttely tavoittaa pohjoisesta luonnosta ja kulttuurista kiinnostuneen kansainvälisen yleisön, toteaa näyttelyssä mukana oleva yliopistolehtori ja taiteilija Maria Huhmarniemi .

Maailman ensimmäiset soveltavaan kuvataiteeseen ja luontokuvaukseen erikoistuneet taiteen maisterit ovat nyt valmistuneet ainutkertaisesta, Euroopan sosiaalirahaston (ESR), Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Kuusamon kaupungin, Kuusamo-opiston ja Lapin yliopiston rahoittamasta koulutusohjelmasta. Hanke jatkuu vuoden loppuun saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tavoitteena on ollut kouluttaa osaajia, jotka tuntevat Pohjoisen toimintaympäristön ja pystyvät laaja-alaista luontokuvausta soveltaen vastaamaan alueen tulevaisuuden haasteisiin, myös elinkeinoelämän, kuten vastuullisen luontomatkailun, luonnonvarojen kestävän hyödyntämisen ja hyvinvointipalveluiden kehittämisessä. Näen, että olemme myös tässä onnistuneet, hankkeen vastuullinen johtaja, professori Timo Jokela kuvailee.

Näyttelyn on kuratoinut galleristi Hanna Kress ja siihen osallistuvat taiteilijat ja luontokuvaajat ovat: Attila Riitta, Backman Janette, Jokela Timo, Hamunen Paavo, Huhmarniemi Maria, Härkönen Elina, Kalliomäki Jonna, Paasovaara Jaana, Sainio Linda, Stöckell Antti, Tammi Jyrki, Tuominen Osku ja Tossavainen Anu.

Ilmoita asiavirheestä