Ihmiset

Skábmagovat kokoaa alkuperäiskansojen elokuvia Inariin jo 24. Kerran

Skábmagovat on alkuperäiskansojen elokuvafestivaali, joka järjestetään vuonna 2022 Inarissa jo 24. kerran. Se tekee festivaalista yhden vanhimpia laatuaan koko maailmassa.

Skábmagovat järjestetään 27.-30.1.2022 Inarissa ja online-festivaalina. Festivaali tarjoaa areenan alkuperäiskansojen elokuville, unohtumattomia elokuvaelämyksiä moneen makuun, sekä luontevan kohtaamispaikan erilaisille kulttuureille.

Inarissa ainutlaatuisia näytöksiä päästään katsomaan koko viikonlopun ajan aamusta iltaan, kulttuurikeskus Sajoksessa ja lumesta tehdyssä Revontuliteatterissa, keskellä Saamenmaan kaamosta. Aiemmasta poiketen kaikki tapahtumat ja näytökset pidetään Sajoksessa, Siidan ollessa remontin alla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Festivaalin keskiössä ovat alkuperäiskansojen ja erityisesti saamelaisten tekijöiden elokuvat. Näiden lisäksi elämyksiä tarjoavat oheistapahtumat, kuten työpajat, keskustelutilaisuudet ja konsertit. Tänä vuonna teemana ovat Tyynen valtameren alueen alkuperäiskansat sekä yhteisöllisyys, jotka näkyvät elokuvatarjonnassa sekä keskusteluiden teemoissa.

Skábmagovat on vakiinnuttanut paikkansa ja kävijäkuntansa, johon kuuluu niin elokuvien ystäviä, alkuperäiskansojen edustajia ja elokuva-alan toimijoita, läheltä ja kaukaa.

Tänä vuonna päästään järjestämään festivaali paikan päällä, myös kauempana olevat voivat osallistua online-festivaalin muodossa.

Yksittäisiä elokuvia ja lyhytelokuvakokoelmia voi vuokrata katseltavaksi verkon välityksellä, sekä seurata striimattavia osia tapahtumasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Elokuvapassilla voit varmistaa pääsyn elokuvanäytöksiin koko viikonlopun ajan jo nyt tiketti.fi -lippupalvelun kautta.

Yksittäiset liput näytöksiin tulevat myyntiin 1.1.2022.

Kaikki liput näytöksiin ja konsertteihin ovat ostettavissa ennakkoon Tiketin kautta, sekä tapahtuman aikana Sajoksesta, mikäli paikkoja riittää.

Ilmoita asiavirheestä