Paikallisuutiset

Savottaa jo 30 vuotta

Maaliskuun alussa tulee täyteen 30 vuotta siitä, kun Savottakahvila avasi ovensa Kaisa Särkelän toimesta. Savottakahvila ja viereinen majoitusrakennus ovat toimineet aikoinaan savottakämppinä muilla paikkakunnilla. Molemmat on rakennettu vuonna 1948 vuonna.

Lapin Matkailuyhdistys siirsi kämpät vuonna 1982 Laanilaan Piispanojan varteen, jossa aikoinaan toimi myös Lapin Kullan konttori. Savottakahvila on yksi suosituimmista latukahviloista, jossa pysähdytään hiihtolenkin lomassa munkkikahville.

– 30-vuotisjuhlaa emme juhli suurin elein, vaan muistelemme mennyttä aikaa. Kahvila oli minua ennen niin sanottu orkestereitten keikkakoti. Nuori, Kultaisen Harmonikan voittaja Jukka Lampela myös majoittui täällä Saariselän keikoillaan. Päätimme yhdessä pitää Savottailtamat, johon kuuluu ruokailu kuten ennen vanhan savotalla. Ruoan päälle Jukka raatailee ja soittelee harmonikkaa sekä laulaa savotta-aiheisialauluja, kuvailee Savottalahvilan emäntä Kaisa Särkelä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Savottakahvilasta toivotaan, että jos yleisöstä löytyy savottamiehiä tai kämppäemäntiä, niin he kertoisivat illan aikana rohkeasti muisteluksiaan sen ajan savottaelämästä.

Savottailtamat alkavat kello 17 ruokailulla, joka sisältää läskisoosia, juuresmuusia ja suolakurkkua.

– Ruuan päälle nautitaan vielä kampanisukahvit.

30-vuotisillat järjestetään 28.2., 7.3., 12.3., 21.3. ja 25.3.

Ilmoita asiavirheestä