Sankareita ja veijareita esillä Kultamuseossa

Kultamuseon omista taidekokoelmista koottu Sankareita ja veijareita kultamailla -taidenäyttely on esillä 30.4.2021 asti.

Kullankaivajia sekä heitä ympäröiviä Lapin maisemia on ikuistettu muun muassa maalaamalla ja piirtämällä tai muutoin taiteen keinoin yhtä kauan kuin on ollut kaivuakin. Tunnustetut ja ITE-taiteilijat ovat ottaneet näkemyksissään erilaisia vapauksia siinä, miten kohteensa ovat kuvanneet. Tyylit vaihtelevat impressionistisesta naivistiseen tunnelman ollessa käsinkosketeltava: olivatpa kyseessä äijänköriläät kaljatauolla montullaan hellepäivänä tai kurvikas sirkustaitelija trapetsillaan. Lapin luonnon outo taika ja pohjoisen valo ja värit välittyvät niin ikään töistä, olivat ne sitten tuotettu öljyllä, väriliidulla tai lyijykynällä.

Kultamuseon omista taidekokoelmista koottu vaihtuva näyttely avautuu yleisölle 1.7.2020 ja on esillä 30.4.2021 asti. Näyttely sisältyy pääsylipun hintaan. Tekstit ovat suomeksi ja englanniksi.

Kultamuseo

Aloitti toimintansa yksityisenä museona 1973, ja vuodesta 2009 ylläpitovastuu on ollut yksityisellä Kultamuseosäätiöllä.

Erikoismuseo, jonka päätarkoituksena on säilyttää ja esitellä Lapin kullankaivuuperinnettä ja -historiaa.

Maailman ainoa kansainvälinen kultamuseo. Näyttelyssä on esillä yli 20 alueen ja valtion kultahistoria.

Avoinna ympäri vuoden, ja ajankohtaiset aukioloajat löytyvät verkkosivuilta.

Ilmoita asiavirheestä