Paikallisuutiset

Sampsa on yksi kolmesta finalistista baarimestareiden pro-sarjassa

Sampsa Muhonen Santa's Hotel Tunturista on valittu kolmen finalistin joukkoon baarimestareiden sarjassa PRO-tunnustuspalkinnon saajaksi.

PRO-gaalassa palkitaan tunnustuspalkinnoin Suomen parhaat ammattikeittiö- ja ravintola-alan osaajat 15 eri sarjassa. Esiraati on tutustunut ehdokkaisiin ja valinnut jokaiseen sarjaan kolme finalistia.

Sampsa Muhonen työskentelee sesongit baarimestarina Santa's Hotel Tunturissa. Ura Saariselällä urkeni jo 1990-luvulla ja sinne kuopiolaismies palaa jokaiseen sesonkiin.

– Aika monta ruskaa ja hiihtolomaa mahtuu muistoihin, ja niitä värittävät sadat mukavat vakioasiakkaat, jotka palaavat baaritiskille sesongista ja vuodesta toiseen. Asiakkaiden palaute on tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on, että itse viihtyy siinä mitä tekee – työn ilo heijastuu kaikkeen. Omaa jaksamista parantaa nykyään, kun jättää työvuoron jälkeiset lasilliset nolliin, Sampsa toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muhosen suurin toive on, että pääsisi taas hommiin; jos koronasta jotain jää, hän toivoo, että ihmiset tulisivat aikaisemmin ravintolaan, kuten aukiolorajoitusten myötä kävi.

Gaala huhtikuussa

Vuoden 2021 PRO-gaalaa juhlitaan totutusta poiketen huhtikuussa. Päätös gaalan siirtämisestä tehtiin turvallisuus edellä.

PRO-palkintoja on jaettu vuodesta 2003 lähtien. Vuonna 2021 palkinto jaetaan 15 sarjassa. Palkintosarjat: ammattikeittiön työntekijä, ammattikeittiön kokki, ammattikeittiön päällikkö, ammattikeittiön tuotekehittäjä, ravintolan asiakaspalvelija, ravintolan kokki, ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari, ravintolapäällikkö, kahvilan työntekijä, hovimestari/sommelier, baarimestari, yrittäjä, opettaja, vastuullisuus, innovaatio.

PRO-tuomariston puheenjohtajana jatkava Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö toteaa, että joka vuosi kannattaa laittaa parhaat ehdolle:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– PRO-tunnustus on tärkeä myös poikkeusaikana. Käytä hetki ehdokkaiden pohtimiseen ja nimeämiseen. Arjen sankarit ja kokonaiset työyhteisöt ansaitsevat kannustusta ja mahdollisuuden juhlia ammattilaisuutta. Palkitseminen on nyt jopa arvokkaampaa kuin tavallisina aikoina. Virus ei saa viedä ravintola-alan huipuilta mahdollisuutta loistaa!

Voit perustella 15. joulukuuta saakka, miksi Sampsa tulisi palkita. Pääset kommentoimaan tästä linkistä

Ilmoita asiavirheestä